Beste Manier Om Geld Te Sparen

Beste manier om geld te sparen

Sparen klinkt vrij eenvoudig, maar het is vaak lastiger dan het lijkt. Je koopt al gauw de leukste merken en producten, je pakt af en toe een chique restaurantje of je doet mee aan leuke activiteiten en voorzieningen. Collegegeld, abbonomenten en verzekeringen komen er nog eens bovenop. Voor je het weet zit je alweer in geldnood of kon je eigenlijk stiekem meer sparen dan dat je nu doet. Dit is HET probleem waar vele studenten en jongeren mee kampen. Waarom is sparen nou zo belangrijk? In het kort: sparen zorgt voor meer onafhankelijkheid, financiële vrijheid en een concreet doel om naar te streven.

In dit artikel geven we jou 5 gouden tips om geld te sparen. Om een concreter beeld te krijgen van hoeveel kosten je zult besparen als jij de 5 manieren volgt, geven we bij elke tip een simpele en realistische berekening. Doe je het goed? dan zal jij daarmee extra duizenden euros per jaar op zak hebben. Heerlijk toch?

Inhoudsopgave:

1. Minder uitgeven | Geld sparen tips

Waarschijnlijk het meest simpele en tegelijkertijd moeilijke manier van sparen, Goedkoper leven. Ook al is de verleiding groot om luxe merken of thuisbezorgd te halen. Of de beste etensmerken bij de albert heijn. Je zult verbaasd zijn hoeveel geld je jaarlijks aan zulke dingen uitgeeft. Hieronder zie je een samengestelde lijst van manieren om duurzamer, maar alsnog goed te leven.

 1. Minder vaak uiteten of thuisbezorgd, in plaats daarvan lekker zelf eten maken.
 2. Goedkopere etensmerken kopen, ipv. A-merken.
 3. Goedkopere kledingsmerken kopen.
 4. Probeer het uitgaansleven te verminderen.
 5. Goedkopere abbonomenten nemen.
De gemiddelde persoon spendeert rond de 200 euro aan de 5 aspecten die hierboven staan. Volg je de 5 manieren, dan kun je gemakkelijk er 100 van maken. Daarmee bespaar je gemiddeld maar liefst 1200 euro per jaar!

Bereken zelf eens hoeveel je maandelijks spendeert aan zulke dingen en dus hoeveel kosten je kunt besparen. 

2. Investeren in handige producten | Hoe sparen met weinig geld

Door handige (technologische) producten te halen, bespaar je niet alleen ontzettend veel geld, je versimpeld het leven van heel je gezin.  Het is te gek voor worden hoe ver we zijn met technologie. Daarom is het tijd om jouw huis te voorzien van de beste producten. Je moet het zien als een investering. Op de korte termijn ben je heel wat centjes kwijt, maar door het constant gebruik van deze technologische snufjes, bespaar je ontzettend veel tijd, geld en moeite op de lange termijn. Wat voor soort producten bedoelen wij dan? Hieronder vindt je een lijst van de beste aankopen die jouw leven gemakkelijker en tevens vele kosten besparen.

 1. Airfryer
 2. Google Chromecast of Apple TV
 3. Laser printer
 4. Draadloze oordopjes
 5. Robotstofzuiger/grasmaaier

3. Extra inkomsten opzij zetten | Slim sparen tips

Heeft u extra inkomsten, zoals dertiende maand, vakantiegeld of wellicht een financiele teruggave van uw energieleverancier of de overheid? Het verstandigst is dan om deze vormen van inkomen apart te zetten op een spaarrekening. Als je dit dan jaren lang volhoudt, dan heb je wel een aardig bedrag bij elkaar gesprokkeld.

Stel je hebt rond de 50 euro per maand aan extra inkomsten. Dat is maar liefst 600 euro per jaar! Genoeg om heerlijk op vakantie te gaan.

4. Investeren in aandelen/cryptocurrency | Extreem sparen

Beleggen is een zeer efficiente manier om geld voor later op te bouwen. Het is een vorm van investering waarbij geld voor een bepaalde tijd vastgelegd wordt. Hiermee hoop je financieel winst uit te halen.

Het geld dat je bespaart kun je investeren om meer rendement uit te halen. Nou zijn er diverse methodes van beleggen. Twee zeer populaire vormen van beleggen zijn aandelen en crypto. Aandelen is meer voor op de lange termijn en crypto op de relatief korte termijn.
Maar pas wel op, niks is gegarandeerd. Daarom moet je verstandig mee omgaan door eerst veel in te lezen, voordat je hieraan begint. 

Hoeveel je nou verliest of wint kan heel erg verschillen. je hebt mensen die duizenden euros verliezen, maar je hebt ook succesverhalen waarbij mensen multimiljonair zijn geworden via deze methodes.

Als je meer wilt weten over aandelen/crypto of manieren van beleggen zie: Hoe Koop Ik Crypto In of Beste Aandelen.

5. Online coupon codes gebruiken | Geld sparen voor later

Een zeer ondergewaardeerde methode om geld te besparen is het gebruik van online coupon codes. Vaak weten mensen niet dat er coupon codes zijn waarbij je extreme korting krijgt bij jouw producten. De reden hiervoor is, omdat je actief opzoek moet zijn naar de coupon codes. Bijna elke restaurant of kleding/productsite heeft wel online coupon codes. Denk bijvoorbeeld aan 1+1 gratis op jouw favoriete dominos pizza of 30% korting op alles in je winkelwagen.

Hieronder vindt je een lijst de meest populaire couponsites. 

 1. Couponcodes
 2. Groupon
 3. Retailmenot
 4. Acties
 5. Pepper
De gemiddelde persoon koopt 200-300 euro per maand aan online producten en eten. Met behulp van deze coupons kun je wellicht 25-50 euro per maand besparen (afhankelijk van het product en coupon). Hiermee bespaart de gemiddelde persoon 300 tot 600 euro per jaar!

Conclusie | Beste Manier Om Geld Te Sparen

Leren om geld te sparen lijkt lastig, zeker aan het begin. Maar zodra je het onder de knie hebt, zul je merken dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn zoals de meeste mensen denken.
Leren sparen en geld verdienen levert tevens een hoop voordeel op zoals minder financiële zorgen en stress. 

Als jij de 5 manieren van sparen in dit artikel volgt, dan bespaar je bijna gagarandeerd minstens 2000 euro per jaar. Het is natuurlijk bij elke persoon anders, dus jij bepaalt zelf hoeveel minder je wilt uitgeven. Maar één ding is zeker: sparen kan nooit kwaad.

Een ander slim idee is natuurlijk om gewoon wat extra geld te maken. Wij hebben een lijst gemaakt met de Beste Bijbaanjes Voor Studenten en de Beste Manieren Om Geld te Verdienen Vanuit Huis in 2022.

Redactioneel Disclaimer: Alle beleggers wordt geadviseerd om hun eigen onafhankelijke onderzoek naar beleggingsstrategieën te doen voordat ze een beleggingsbeslissing nemen. Bovendien worden beleggers erop gewezen dat de prestaties van beleggingsproducten uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige prijsstijgingen.