Top 10 Beste Aandelen 2022

Beste Aandelen 2021

Vraag u af welke beste aandelen nu te kopen? In dit artikel  laten wij aan u de veelbelovende aandelen in 2022 zien. Deze beste aandelen 2022 zijn de aandelen om in de gaten te houden voor september 2022. Weet u niet hoe u intressante aandelen moet kopen? Zie dan onze artikel voor een stap voor stap instructie om aandelen te kopen.

Investeren in 2022 kan u een extra bron van inkomsten opleveren, misschien uw pensioen financieren en soms zelfs uit een financieel probleem halen. Juist nu is het juiste moment vanwege COVID-19 zijn veel mensen gaan beseffen welke problemen een 9 tot 5 baan met zich meebrengt. Investeren of geld verdienen online in bijvoorbeeld de beste aandelen of crypto’s kan uw vermogen laten groeien. Dit helpt u bepaalde financiële doelen te bereiken en u te helpen eerder met pensioen te gaan. Het is dus een verstandige beslissing om dat geld voor u te laten werken.

Aandelen zijn een investering in een bedrijf en de winst van dat bedrijf. Beleggers kopen aandelen om hun investering terug te verdienen. Simpel gezegd, aandelen zijn een manier om rijkdom op te bouwen. Ze zijn een investering die betekent dat u een aandeel bezit in het bedrijf dat de aandelen heeft uitgegeven. Aandelen zijn de manier waarop gewone mensen beleggen in enkele van de meest succesvolle bedrijven ter wereld. Voor bedrijven zijn aandelen een manier om geld in te zamelen om groei, producten en andere initiatieven te financieren.

De Beste Aandelen 2022 Zijn:

1. Apple (AAPL) | Welke aandelen nu kopen

Apple ontwerpt, produceert en verkoopt smartphones, computers, tablets, wearables en accessoires, en verkoopt een verscheidenheid aan gerelateerde diensten. De bekendste producten van het bedrijf omvatten de iPhone, Mac en iPad.

Tijdens het vakantiekwartaal van 2020 rapporteerde Apple een recordomzet van  111 miljard, een stijging van 21% op jaarbasis, waarvan 59% afkomstig was door het verkopen van iPhones. Dat zou nog maar het begin kunnen zijn. Eerder dit jaar onthulde CEO Tim Cook dat Apple 1,65 miljard apparaten heeft geïnstalleerd, waaronder meer dan 1 miljard actieve iPhones. Wedbush-analist Daniel Ives schat dat ongeveer 40% van de iPhone-gebruikers hun apparaat de afgelopen 3,5 jaar niet heeft geüpgraded. Dit zou het begin kunnen zijn van de langverwachte ‘supercyclus’, die de marktkapitalisatie van Apple het komende jaar uiteindelijk naar  3 biljoen zou kunnen opdrijven. Daarom is Apple één van de beste aandelen om te houden voor lange termijn beleggen. 

Beste Aandelen 2022 Apple

Prijs van Apple op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

2. Unilever (UL) | Aandelen kopen

Unilever is een van de grootste consumenten goederenbedrijven ter wereld met een sterke aanwezigheid in opkomende markten. Het bedrijf draait ook met succes naar producten voor persoonlijke verzorging en schoonheid met een hogere marge. Het bedrijf heeft ervaring en middelen die nodig zijn om zowel verworven als in-house gecreëerde merken te koesteren, wat het belangrijkste concurrentievoordeel in de branche is.

De recente pandemie heeft een gemengd effect gehad op de activiteiten van het bedrijf, maar het lijkt er nu op dat Unilever op de lange termijn waarschijnlijker zal profiteren van de recente gebeurtenissen, aangezien grote delen van haar activiteiten, zoals Hygiëne en Thuiskoken, hebben geprofiteerd van de pandemie, terwijl de negatieve impact op de segmenten Wasserij, Persoonlijke Verzorging en Prestige niet zo ingrijpend was.

Naast de iconische merken van het bedrijf in de sectoren Huishoudelijke & Persoonlijke Verzorging en Verpakte voedingsmiddelen en de kansen die de recente pandemie biedt, zijn er nog drie andere solide redenen waarom Unilever een aantrekkelijke langetermijninvestering lijkt.

1. Unilevers groeikwaliteit is goed

Ten eerste heeft Unilever sinds 2013 een goede groei doorgemaakt. Belangrijker nog, de groei is van hoge kwaliteit. 

Unilever heeft een geschiedenis in het inzetten van investeringen om de bedrijfsprestaties van merken te stimuleren. In 2013 verhoogde Unilever haar investering met € 460 miljoen om de algemene merken van het bedrijf te versterken. Als gevolg hiervan is de waarde van een aantal merken, dat een omzet van meer dan € 1 miljard opleverde, de afgelopen vijf jaar gestegen. 

2. Kostenbesparende initiatieven

Om de trage groei in opkomende markten het hoofd te bieden, heeft Unilever zich uitgebreid gericht op kostenbesparende initiatieven. Unilever is van plan het aantal marketingmedewerkers wereldwijd met 12% te verminderen, of gelijk aan meer dan 800 banen, vooral in de VS. 

Bovendien zal Unilever haar niet-werkende media als percentage van de totale reclame en promoties (A&P) terugbrengen van 32% in 2010 tot 24% in 2012. Op de lange termijn zal Unilever dit percentage niet-werkende media op 20 procent houden. Voor het komende jaar streeft Unilever naar besparingen van € 500 miljoen door banen te schrappen, de toeleveringsketen te verbeteren en de efficiëntie van andere processen te verbeteren.

3. Hoog dividendrendement

Als laatste kunnen beleggers enthousiast worden van de fatsoenlijke en consistente dividendbetalingen van Unilever. Tegen de huidige koers biedt Unilever haar aandeelhouders een dividendrendement van 3,6%, dit maakt Unilever één van de beste dividend aandelen

Beste Aandelen 2022 Unilever

Prijs van Unilever op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

3. Microsoft (MSFT) | Beste aandelen 2022

Microsoft is een Amerikaans bedrijf uit Redmond in Washington. Microsoft ontwikkelt, verkoopt en ondersteunt een breed scala aan computer gerelateerde producten en diensten. Het bedrijf werd opgericht door Bill Gates en Paul Allen op 4 april 1975. Microsoft is één van de grootste softwarebedrijven in de wereld. Daarom is Microsoft ook op de lijst van bedrijven met de hoogste beurswaarde ter wereld, op 25 april 2019 was Microsoft meer dan 1 biljoen euro waard.

De lucratieve software business van Microsoft heeft jarenlang hoge winstmarges en vrije cashflow opgeleverd. De vrije kasstroom verbeterde in het laatste kwartaal met 17%, waardoor het totaal over de laatste vier kwartalen op € 50 miljard kwam. Dat niveau van cashgeneratie maakt Microsoft ook tot een geweldig dividendaandeel. In de afgelopen 10 jaar is het driemaandelijkse dividend gestegen van € 0,13 per aandeel naar € 0,56. Dat brengt de jaarlijkse uitbetaling op
€ 2,24 per aandeel, wat beleggers op het moment van schrijven een dividendrendement van 0,94% biedt.

De softwaregigant wint veel op het gebied van consumentensoftware, cloudservices en gaming. Het is gevestigd, dominant en zeer winstgevend. Daarom is Microsoft een van de beste aandelen voor de portefeuille van elke belegger.

De belangrijkste reden om in Microsoft te investeren is groei in de cloud. Microsoft Azure kende het afgelopen kwartaal een kleine groeiversnelling, met een omzetstijging van 48%, exclusief valuta. Een analist verwacht dat Azure volgend jaar zowel Office als Windows qua jaaromzet zal overtreffen. Er is meer vraag naar cloudinfrastructuurdiensten dan ooit, aangezien organisaties op zoek zijn naar meer digitale oplossingen in een post COVID-19 wereld. Azure is een van de weinige cloudserviceproviders die de wereldwijde schaal hebben om grote zakelijke klanten te bedienen, waardoor Microsoft een solide concurrentiepositie heeft ten opzichte van andere cloudserviceproviders. 

Beste Aandelen 2022 Microsoft

Prijs van Microsoft op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

4. Berkshire Hathaway (BRK.B) | Beste value aandelen

Berkshire Hathaway is een Amerikaans conglomeraat uit Omaha en de top 10 grootste bedrijf ter wereld. Het conglomeraat bezit een groot aantal bedrijven in de financiële sector, de transport- en energiesector. Berkshire Hathaway heeft ook minderheidsbelangen in onder andere The Coca-Cola Company en Wells Fargo. Anno 2017 is Warren Buffett voorzitter en met een belang van 38% grootaandeelhouder van het bedrijf. Zijn zakenpartner, Charlie Munger, is vice-voorzitter en heeft ook een belang.

Berkshire Hathaway is actief in drie hoofdsectoren:
De verzekeringsgroep is een van de grootste “cashcows”. Een van de beroemdste juwelen in de kroon is Geico. Andere onderdelen van dit bedrijf zijn onder meer de multinationale herverzekeringsmaatschappij General Re en Berkshire Hathaway Reinsurance Group. Laatstgenoemde onderschrijft wereldwijd herverzekeringen met eigen risico en quotashare-dekking.

Ondertussen omvat de Manufacturing, Service & Retailing-groep Acme Building Brands, Fruit of the Loom en Justin Brands. Onder de subsector diensten vallen bedrijven als Buffalo News, Business Wire, Dairy Queen en NetJets. Retailers zijn onder meer See’s Candies, Ben Bridge Juwelier, Helzberg Diamond Shops en Star Furniture.

Tot slot omvat het segment Finance & Financial Products: Hathaway Credit Corporation, leasingspecialisten voor transportapparatuur en meubelen XTRA en CORT, en BH Finance, die zich voornamelijk bezighoudt met eigen investeringsstrategieën.

Hoewel het aandeel Berkshire Hathaway sinds eind 2018 achterblijft bij de S&P 500-index, presteerde het in 2022 beter. Daarom is dit aandeel een veelbelovende aandeel in 2022. 

Beste Aandelen 2022 Berkshire Hathaway

Prijs van Berkshire Hathaway op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

5. Nvidia (NVDA) | Beste tech-aaandelen

De aandeelhouders van Nvidia (NVDA) genoten van een behoorlijk mooie rit in 2021. Het totale rendement van 126% van het aandeel (prijs plus dividenden) was meer dan vijf keer beter dan het rendement van 22% van de NASDAQ compositie.

Nu maakt NVDA een brute start in 2022, nadat ze in de correctiemodus was beland met een daling van 20% tot nu toe. En toch geloven de specialisten dat NVDA een solide groeiaandeel is voor 2022 en een van de beste lange termijn aankopen voor groeibeleggers.

Analisten zijn over het algemeen zeer optimistisch over de vooruitzichten in 2022 en daarna. Zo suggereerde een recent Baird-onderzoeksrapport dat beleggers de softwarestrategie ondergewaardeerd hadden.

En om nog een compliment te geven, noemt Truist Securities NVDA een van de twee beste groei aandelen in de halfgeleiderruimte voor 2022.

Beste Aandelen 2022 Nvidia

Prijs van NVDIA op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

6. Alphabet (GOOGL) | Beste aandeel

Google is de grootste zoekmachine op internet. Maar internetbedrijf Google heeft ook verschillende andere diensten, zoals een tekstverwerker, het mailprogramma Gmail en de online agenda Google Agenda.

In het kwartaal van maart stegen de Google-inkomsten onder GAAP met 166% tot 26,29 per aandeel, inclusief € 4,8 miljard aan beleggingswinsten. De bruto-omzet, exclusief kosten voor acquisitie van verkeer, steeg met 34% tot € 55,31 miljard.

Sommigen beweren dat Google aandelen de gloriedagen al lang voorbij zijn toen het bijna 800% won in iets meer dan drie jaar na de eerste openbare aanbieding. In de afgelopen jaren houdt Google-aandelen doorgaans gelijke tred met de S&P 500, onderbroken door korte periodes van outperformance. Dus Google is een van de beste aandelen dat niet snel winst maakt, maar een aandeel dat op het lange termijn veilig winst maakt. 

Beste Aandelen 2022 Google

Prijs van Google op 25-04-2022, zie huidige prijs hier.

7. Tesla (TSLA) | Beste duurzame aandelen

Tesla is een van de meest controversele aandelen op de aandelenmarkt, met gepassioneerde investeerders aan beide kanten van het debat. Sommige dingen staan echter niet ter discussie. Elon Musk, de uitgesproken CEO en oprichter van Tesla, is erin geslaagd om van wat ooit een luchtkasteel leek, het dominante bedrijf in elektrische voertuigen ter wereld te maken.

Tesla-aandelen (TSLA) waren ook een grote winnaar in 2021. Zelfs na meer dan 20% te zijn gedaald ten opzichte van het hoogste punt in januari in 52 weken, is de aandelenkoers van Tesla de afgelopen 12 maanden met meer dan 340% gestegen. Door de enorme run lijkt Tesla, nooit de goedkoopste onder de aandelen, nog duurder. Hoeveel is Tesla-voorraad? Het is het op twee na duurste aandeel in de S&P 500 op basis van winstprognoses over 12 maanden.

Tesla heeft grootse plannen, waaronder zonnepanelen, batterijopslag in huis en oplaadnetwerken, maar wordt ook geconfronteerd met nieuwe concurrentie die de kloof met elektrische voertuigen verkleint.  Maar het grote verschil tussen de concurrentie en Tesla is dat, Tesla heeft tal van diensten te bieden. Het bedrijf verkoopt residentiële zonnepanelen, batterijback-upstroom, elektriciteit als onderdeel van zijn laadnetwerk, evenals zelfrijdende software. Cathie Wood van ARK Invest gelooft dat volledige zelfrijdende technologie Tesla de komende jaren zal helpen zijn robotaxi-activiteiten te lanceren. De meeste investeerders zien Tesla als één van de beste aandelen voor korte termijn. 

Beste Aandelen 2022 Tesla

Prijs van Tesla op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

8. Mastercard (MA) | Beste groeie aandelen

MasterCard Inc. is een bedrijf dat wereldwijd licenties uitgeeft voor het verstrekken van creditcards. Het is een van de grootste bedrijven in zijn branche. De aandelen stegen behendig nadat het bedrijf op 30 juli vorig jaar de resultaten over het tweede kwartaal rapporteerde. Maar de kwartalen daarna waren allemaal een daling.

Deze jaar-op-jaar dalingen onderstrepen hoe coronavirus-gerelateerde shutdowns de consumentenbestedingen doorbraken. Op jaarbasis zijn de inkomsten van Mastercard sinds 2004 elk jaar gestegen. Sinds ten minste 2001 is er nooit meer een jaarlijkse daling van de omzet geweest.

Maar in het laatste persbericht over het vierde kwartaal staat dat het bedrijf 14,3 miljoen aandelen heeft teruggekocht voor € 4,5 miljard – ongeveer 1,4% van de huidige marktwaarde van het bedrijf. Te midden van de verwachting dat de Amerikaanse economie zal herstellen, verwacht The Street dat de winst van Mastercard dit jaar met 25% zal stijgen tot € 8,03 per aandeel en met nog eens 29% tot € 10,37 in 2022.

Prijs van Mastercard op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

9. Shell (Shell) | Beste aandelen

Beste Aandelen 2022 Mastercard

Shell is een van de grote oliemaatschappijen die sinds dit jaar profiteren van de stijging van de olie- en gasprijzen.

Shell, dat beweerde een van de ‘grootste en meest innovatieve energiebedrijven’ ter wereld te zijn, begon zo’n 140 jaar geleden in de jaren 1880 met zijn activiteiten in olietransport.

In die tijd was het transport van olie in vaten duur en chaotisch. Om de kosten te drukken gaven Marcus en Samuel een vloot stoomboten de opdracht om olie in bulk te vervoeren en het schip van het bedrijf, de Murex, werd de eerste olietanker die door het Suezkanaal voer.

De Royal Dutch Shell Group ontstond in 1907 uit de fusie van Shell Transport and Trading Company en Royal Dutch. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende het bedrijf als de primaire benzinevoorraad voor het Britse leger en gaf het de Admiraliteit toegang tot al zijn schepen.

Snel vooruit naar de 21e eeuw, ontbond het bedrijf het partnerschap tussen Royal Dutch Petroleum en Shell Transport and Trading als onderdeel van de reorganisatie in 2005. Shell verenigde zijn bedrijfsstructuur onder één nieuwe holding, Royal Dutch Shell.

De winst van Shell in het tweede kwartaal van 2022 is meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, omdat het bedrijf te maken heeft met hoge olie- en gasprijzen. Door de recordprestaties steeg de shell-aandelenkoers, die sinds begin juni het hoogste punt van dit jaar bereikte. Maar wat zijn nu de vooruitzichten voor de olie gigant, nu dat analisten voorspellen dat de olie- en gasprijzen zullen afnemen maar hoog blijven voor dit jaar? 

Een consensusbeoordeling van analisten, beoordeelde Shell als een ‘koop’, met een prijsdoel voor 12 maanden van € 28,00 op het moment van schrijven (31 augustus). De analisten boden een hoge schatting van € 32 en een dieptepunt van € 20,25.

Beste Aandelen 2022 Shell

Prijs van Shell op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

10. Walt Disney (DIS) | Veelbelovende aandelen

Als er ooit een bedrijf zou zijn dat heeft bewezen dat het zich snel kan aanpassen, dan zou het Walt Disney zijn. De pandemie had gemakkelijk Disney’s ondergang kunnen zijn. De themaparken waren gesloten of hadden maandenlang een beperkte capaciteit. De filmbusiness was dood bij aankomst. En zelfs zijn ESPN-sportprogrammeringsactiviteiten werden maandenlang op zijn kop gezet door de annulering of inperking van de meeste professionele sporten.

Disney’s lancering in november 2019 van de Disney+ videoservice was meteen een hit en verpletterde de verwachtingen absoluut. Door covid-19 haddden plotseling tientallen miljoenen die thuis verveelde genoeg  tijd om aan Disney-, Marvel- en Star Wars-content te streamen. Disney+ zorgde ervoor dat de aandelen van Disney in 2020 fors hoger werden. De DIS-aandelen kwamen echter in 2021 weer op aarde en zijn ongeveer 25% gedaald ten opzichte van hun 52-weekse hoogtepunten.

Maar hier is het ding: er is niets veranderd. Disney+ is nog steeds in opkomst als de sterkste concurrent van Netflix (NFLX) en kan bogen op een werkelijk ongeëvenaarde catalogus met inhoud die het in de afgelopen decennia heeft verzameld. Disney’s filmbusiness is terug, zoals blijkt uit de vlaag van geplande Marvel-superheldenfilms.

Tegen de huidige prijzen worden de communicatieaandelen op ongeveer hetzelfde niveau verhandeld als vlak voordat de pandemie toesloeg. Maar het imperium van Disney is sindsdien alleen maar gegroeid. Dat, en een daling van het aandeel eind 2021, heeft ervoor gezorgd dat DIS een van de beste aandelen zal worden om te kopen in 2022.

Beste Aandelen 2022 Walt Disney

Prijs van Disney op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

Conclusie | Top 10 Beste Aandelen 2022

Investeren in 2022 kan een geweldige manier zijn om uw vermogen in de loop van de tijd op te bouwen, of u nu een risico neemt of een veiligere route kiest, het zoeken naar inkomstengenererende investeringen zal u op de lange termijn helpen. Maar onthoud dat het belangrijkste is om u onderzoek altijd goed te doen en nooit te investeren zonder een back-upreserve te hebben (raad een back-up van minimaal 6 maanden aan). Met zoveel verschillende mogelijkheden (denk aan bijvoorbeeld de beste cryptomunten zoals Bitcoin of nieuwe cryptomunten) die er zijn, is het een perfect moment om uw geld te investeren en uw weg voort te zetten om vervroegd met pensioen te gaan. 

Vraagt u nog steeds welke aandelen 2022 beste zijn? In dit artikel hebben wij de beste aandelen 2022 behandeld. De veelbelovende aandelen 2022 zijn Apple, Unilever, Microsoft, Berkshire Hathaway, Nvidia, Google, Tesla, Mastercard, Shell en Walt Disney. Dit waren de aandelen om in de gaten te houden. Wilt u meer weten welke aandelen gaan stijgen zie dan onze andere artikelen over duurzame aandelentech aandelen, dividend aandelen 2022 en waterstof aandelen

Redactioneel Disclaimer: Alle beleggers wordt geadviseerd om hun eigen onafhankelijke onderzoek naar beleggingsstrategieën te doen voordat ze een beleggingsbeslissing nemen. Bovendien worden beleggers erop gewezen dat de prestaties van beleggingsproducten uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige prijsstijgingen.