Beleggen in waterstof aandelen: Wat zijn de beste waterstof aandelen voor 2022

Beste Waterstof Aandelen

In dit artikel bespreken wij de beste waterstof aandelen in 2022. Deze beste waterstof aandelen 2022 september, zijn de aandelen waard om in te beleggen. Waterstof aangedreven auto’s en vrachtwagens zijn al tientallen jaren een graal onder voorstanders van alternatieve energie. In de jaren negentig waren er waterstofbedrijven die de voordelen van waterstof prezen ten opzichte van elektrische voertuigen (EV’s).

Het probleem was dat het bouwen van een voertuig op waterstof ingewikkeld is – dat betekent dat het ook duur is. Ook is er geen infrastructuur voor waterstofvoertuigen. Er zijn geen waterstoftankstations en je kunt er geen tanken bij je huis zoals een EV. Bovendien is waterstof enigszins gevaarlijk om op te slaan, dus tankstations zouden bepaalde veiligheidsnormen moeten hebben. En niemand is zo bekend met waterstof, dus er is een leercurve.Maar technologie heeft ertoe bijgedragen dat waterstof-brandstofcelvoertuigen (HFCV’s) de afgelopen jaren veel verder zijn gekomen. En de brandstofceltechnologie is gebruikt in andere industrieën waar sommige van de uitdagingen voor HFKV’s niet bestaan.

De volgende waterstof aandelen die de volgende generatie vertegenwoordigen zullen de volgende stap in energie aandrijven.

Hoe werkt een waterstof brandcell?

Waterstofbrandstofcellen combineren het element in gasvorm met zuurstof om elektrische energie te creëren. Water is het enige bijproduct en in tegenstelling tot batterijen hoeven waterstofbrandstofcellen niet lang opgeladen te worden. Dat is bijvoorbeeld van cruciaal belang voor elektriciteitscentrales, omdat ze niet lang offline kunnen gaan.

Maar hier is de vangst. Hoewel waterstof het meest voorkomende element in het universum is, is het niet erg onafhankelijk. Het moet worden ontdaan van andere verbindingen, zoals water of aardgas. Er is een regenboog aan opties beschikbaar voor gebruik in brandstofcellen. Maar niet alle zijn gelijk geschapen, met compromissen op het gebied van kosten en milieu-impact.

Grijze waterstof is verantwoordelijk voor het grootste deel van de waterstof die tegenwoordig in de VS wordt geproduceerd. Het is afkomstig van aardgas en stoot koolstof uit tijdens de productie en verwerking. Minder gebruikelijke opties zijn bruine waterstof, die afkomstig is van steenkool, en roze waterstof, die kernenergie gebruikt om waterstofmoleculen uit water te splitsen.

Blauwe waterstof wordt op dezelfde manier geproduceerd als grijze waterstof. Maar producenten vangen de koolstofemissies op en slaan ze op, waardoor het een groenere optie wordt. Voor de meeste klimaatactivisten is het nog niet groen genoeg.

Groene waterstof maakt gebruik van zonne- en windenergie om het proces van waterstofwinning uit water aan te drijven. Omdat er geen koolstof bij vrijkomt, is het de gouden standaard voor waterstofproductie.

1. Bloom Energy (BE) | Waterstof aandelen

Bloom Energy richt zich op waterstof-brandstofcel-energieoplossingen. Onlangs hebben het bedrijf en zijn Koreaanse partner, SK Engineering & Construction, 100 kilowatt aan waterstof-aangedreven vaste-oxide-brandstofcellen ingezet. Met name de waterstofbrandstofcellen wekken koolstofvrije elektriciteit op.

Sterker nog, Bloom Energy en Baker Hughes (NYSE:BKR) werken samen om waterstofoplossingen voor energietransities te commercialiseren en in te zetten. Deze inspanningen zullen belangrijk zijn nu groepen uit de publieke en private sector aandringen op meer groene energieoplossingen.

Nadat de drievoudige topweerstand rond € 27,50 niet was gebroken, kreeg aandelen van Bloom Energy een dubbele bodemsteun rond € 20,60. Vanaf hier zou ik graag zien dat de aandelen een hoge van ongeveer € 45 opnieuw testen. Gezien de explosiviteit van de waterstofsector moet dit haalbaar zijn.

De winstgroei was net zo indrukwekkend. In het eerste kwartaal van 2021 steeg de omzet met 23,8% op jaarbasis (YOY) tot € 194 miljoen. Bovendien stegen de productinkomsten 38,5% op jaarbasis tot € 137,9 miljoen. Tien slots tegen de brutomarges van 28,2% met 15,5 procentpunten op jaarbasis van 12,7%.

Waterstof Aandelen Bloom Energy

Prijs van Bloom Energy op 02-09-2022

2. Ballard Power Systems (BLDP) | Waterstof aandelen 2022

De fundamentele technologie die waterstofenergie laat werken, is een zogenaamd protonen uitwisselings membraan (PEM), dat waterstof en zuurstof gebruikt in een elektrochemische reactie. Deze PEM was de grootste uitdaging voor de waterstofindustrie. Als je geen motor kunt bouwen, zijn de rest van de bijbehorende uitdagingen onbespreekbaar. Ballard Power (BLDP) is gespecialiseerd in het bouwen van motoren en verkoopt ze vervolgens aan andere bedrijven die ze in hun producten willen verwerken.

Nogmaals, de uitdaging is het managen van een “kip en ei” dilemma. Je kunt geen vraag naar waterstof creëren zonder aanbod, maar je kunt geen aanbod creëren zonder vraag. BLDP heeft dit dilemma tactisch aangepakt en heeft markten gevonden die solide inkomsten genereren, zodat het grotere markten kan bereiken en tegelijkertijd zijn naam kan vestigen. Dit Canadese bedrijf wacht al decennia op de bloeitijd van waterstof en staat nu in de schijnwerpers, met strategische deals in Europa en China met autofabrikanten.

Het aandeel is het afgelopen jaar met 174% gestegen en het komende jaar met 120%. Als waterstof een grote doorbraak heeft, zal BLDP een van de belangrijkste winnaars zijn.

Waterstof Aandelen Ballard Power Systems

Prijs van Ballard Power Systems op 02-09-2022

3. Air Products & Chemicals (APD) | Beste waterstof aandelen

Air Products (APD) is een van de wereldleiders in het leveren van industriële gassen. Het is een wereldleider op het gebied van technologie en apparatuur voor de verwerking van vloeibaar aardgas (LNG). Het is ook een van ‘s werelds grootste leveranciers van handelswaterstof en een leider in infrastructuur voor waterstofbrandstof.

Air Products droomt ervan een leider te zijn in het leveren van oplossingen voor de energie- en milieu-uitdagingen van de wereld door middel van vergassing, koolstofafvang en schone waterstof. Het heeft verschillende grote waterstofprojecten lopen die het in de komende jaren verwacht te voltooien. Deze omvatten een blauwwaterstofproject van € 4,5 miljard in Louisiana, een koolstofvrije waterstofjoint venture van € 7 miljard in Saoedi-Arabië en een waterstofproject van € 1 miljard in Canada dat tussen 2024 en 2026 in gebruik moet worden genomen. Het trio en toekomstige projecten positioneren Air Products blijft een toonaangevend wereldwijd waterstofenergiebedrijf.

Waterstof Aandelen Air Products & Chemicals

Prijs van Air Products & Chemicals op 02-09-2022

4. Linde PLC (LIN) | Beleggen in waterstof

Als volgende op onze lijst van aantreklijke waterstofbrandstofcellen hebben we Linde PLC (LIN), een internationaal chemisch bedrijf opgericht in Duitsland en gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf produceert atmosferische gassen zoals stikstof, argon, zuurstof en andere zeldzame gassen.

Potentiële aandeelhouders moeten weten dat Franz Fehrenbach, de onafhankelijke bestuurder van Linde PLC, onlangs voor €114k aan aandelen heeft gekocht. Hij betaalde € 303 per aandeel, wat het belang van het bedrijf met 9,0% verhoogde.

Waterstof Aandelen Linde PLC

Prijs van Linde PLC op 02-09-2022

5. ITM Power (ITM) | Waterstof aandelen aex

ITM produceert oplossingen voor waterstofenergie en was het eerste in het Verenigd Koninkrijk (VK) gevestigde bedrijf voor waterstofbrandstofcellen dat naar de beurs ging. Het bouwt en exploiteert waterstoftankstations en waterstofelektrolyzers, en biedt een oplossing voor waterstofenergie in kalkoen voor nutsbedrijven, ondernemingen en gemeenten. Het ITM heeft 7 tankstations in het VK en is van plan om uit te breiden naar 100 stations in het hele land, en heeft onlangs een contract getekend met Linde voor ‘s werelds hoogste waterstofelektrolyser.

De aandelenkoers van het ITM had begin 2020 enigszins te lijden van COVID-19, maar herstelde zich sindsdien en steeg met meer dan 550%. Recente partnerschappen en verkoopovereenkomsten maken het ITM tot een van de beste waterstofaandelen voor investeringen voor 2022, met aandelen die naar verwachting de komende 12 maanden bijna verdubbelen in prijs. De huidige aandelenkoers van ITM is € 5,84, een stijging van 2,24%.

Waterstof Aandelen ITM Power

Prijs van ITM Power op 02-09-2022

Conclusie | Beste Waterstof Aandelen

Investeren in de beste waterstof aandelen 2022 kan een geweldige manier zijn om uw vermogen in de loop van de tijd op te bouwen, of u nu een risico neemt of een veiligere route kiest, het zoeken naar inkomstengenererende investeringen zoals waterstof aandelen kan u op de lange termijn helpen. Maar onthoud dat het belangrijkste is om u onderzoek altijd goed te doen en nooit te investeren zonder een back-upreserve te hebben (raad een back-up van minimaal 6 maanden aan). Met zoveel verschillende mogelijkheden die er zijn, is het een perfect moment om uw geld te investeren en uw weg voort te zetten om vervroegd met pensioen te gaan.

In dit artikel hebben wij de beste waterstof aandelen 2022 behandeld. De veelbelovende waterstof aandelen zijn Bloom Energy, Ballard Power Systems, Air Products & Chemicals, Linde PLC en ITM Power. Dit waren de waterstof aandelen om in de gaten te houden. Als je meer wilt weten over de algemene beste aandelen zie beste aandelen 2022. Of zie anders onze artikel over de beste biotech aandelen.

Redactioneel Disclaimer: Alle beleggers wordt geadviseerd om hun eigen onafhankelijke onderzoek naar beleggingsstrategieën te doen voordat ze een beleggingsbeslissing nemen. Bovendien worden beleggers erop gewezen dat de prestaties van beleggingsproducten uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige prijsstijgingen.