Beste Small Cap Aandelen

Small Cap Aandelen

Small cap aandelen zijn beursgenoteerde bedrijven met marktkapitalisaties variërend van € 300 miljoen tot € 2 miljard. Aangezien de aandelenkoersen van deze bedrijven erg volatiel kunnen zijn, kunnen sommige bedrijven in het small cap gebied, of in de small cap indexen, op een bepaald moment marktkapitalisaties hebben die aanzienlijk hoger zijn dan normaal. 

Sommgie small cap aandelen, zijn bijvoorbeeld vertegenwoordigd door de iShares Russell 2000 ETF (IWM), deze ETF presteerde beter dan de bredere markt, waardoor beleggers een totaalrendement van 45,3% behaalden vergeleken met het totale rendement van de iShares Russell 1000 ETF (IWB) van 36,8% over de afgelopen 12 maanden. 

In deze artikel gaan wij u de top 10 small cap aandelen met de beste waarde, snelste groei en het meeste momentum bespreken. De marktwaarderingen van sommige van de onderstaande bedrijven liggen boven de algemeen overeengekomen bovengrens van € 2 miljard voor een aandeel dat als small-cap kan worden beschouwd. Dit gebeurt meestal in perioden van hogere volatiliteit, vooral voor momentumaandelen. Ze worden echter nog steeds geclassificeerd als small-cap omdat aandelen niet zo snel opnieuw worden geïndexeerd als hun prijsbeweging. Hun waarderingen kunnen later dalen als de volatiliteit afneemt.

1. BlueLinx Holdings Inc. (BXC) | Small cap aandeel

BlueLinx Holdings, dat opereert via haar volledige dochteronderneming BlueLinx Corp., is een groothandelsdistributeur van residentiële en commerciële bouwproducten in Noord-Amerika. Het bedrijf biedt bouwproducten, zoals gevelbeplating en bekleding, dakbedekking, isolatie, timmerhout, metalen en meer. BlueLinx kondigde eind augustus aan dat de raad van bestuur een nieuw programma voor de inkoop van eigen aandelen heeft goedgekeurd waarmee het bedrijf tot € 25 miljoen van zijn uitstaande gewone aandelen kan terugkopen.

Small Cap Aandelen BlueLinx Holdings

Prijs van BlueLinx Holdings op 02-09-2022

2. Encore Wire Corporation (WIRE) | Small cap aandelen 2022

Encore Wire produceert elektrische bouwdraad en -kabel. De producten worden gebruikt voor binnenbedrading in huizen, appartementen en andere woongebouwen. Het maakt ook draad voor gebruik in commerciële en industriële gebouwen.

Small Cap Aandelen Encore Wire Corporation

Prijs van Encore Wire Corporation op 02-09-2022

3. Highpeak Energy (HPK) | Small cap aandelen degiro

Highpeak Energy is een onafhankelijk bedrijf voor ruwe olie en aardgas dat reserves verwerft, ontwikkelt en onderzoekt in het Midland Basin in Texas. Het bedrijf rapporteerde op augustus de winstresultaten voor het tweede kwartaal van 2022. De nettowinst steeg meer dan 12 keer, aangezien de totale bedrijfsopbrengsten meer dan verviervoudigd op jaarbasis. De omzetgroei werd gedreven door sterke stijgingen in de verkoop van zowel ruwe olie als aardgas/aardgasvloeistoffen.

Small Cap Aandelen Highpeak Energy

Prijs van Highpeak Energy op 02-09-2022

4. Sinclair Broadcast Group (SBGI) | Beste small cap aandelen

Sinclair Broadcast Group (SBGI) is een gediversifieerd mediabedrijf. Het bezit, exploiteert en levert diensten aan televisiestations in een breed scala van markten. Het levert inhoud via de ether, via distributeurs van videoprogramma’s met meerdere kanalen en via digitale platforms.

Small Cap Aandelen Sinclair Broadcast Group

Prijs van Sinclair Broadcast Group op 02-09-2022

5. SM Energy Co. (SM) | Small cap aandelen

SM Energy is een onafhankelijk energiebedrijf dat ruwe olie, aardgas en aardgasvloeistoffen verwerft, onderzoekt, ontwikkelt en produceert in Texas.

Small Cap Aandelen SM Energy Company

Prijs van SM Energy Company op 02-09-2022

6. Live Oak Bancshares Inc. (LOB) | Mid cap aandelen

Live Oak Bancshares is een bankholding die voornamelijk opereert via haar commerciële bankdochteronderneming Live Oak Banking Co. Het is gespecialiseerd in het aanbieden van kredietverlening aan kleine bedrijven. Haar kredietportefeuille omvat commerciële en industriële leningen, bouw- en ontwikkelingsleningen en commercieel vastgoed.

Small Cap Aandelen Live Oak Bancshares

Prijs van Live Oak Bancshares op 02-09-2022

7. The Beauty Health Company (SKIN) | Wat zijn small cap aandelen

The Beauty Health Company (NASDAQ:SKIN) is een Amerikaans bedrijf dat zich richt op schoonheidsspecialisten en innovatieve gepersonaliseerde huidverzorgingsoplossingen op de markt brengt. Het bedrijf staat zevende op onze lijst van de beste small-capaandelen om te kopen.

In het tweede kwartaal van 2021 is Redmile Group de grootste aandeelhouder van The Beauty Health Company (NASDAQ:SKIN), met aandelen ter waarde van € 106,5 miljoen. In totaal waren 33 hedgefondsen die door Insider Monkey werden gevolgd, optimistisch over het bedrijf in het tweede kwartaal, met een waarde van € 665,2 miljoen.

Small Cap Aandelen The Beauty Health Company

Prijs van The Beauty Health Company op 02-09-2022

8. Weatherford International (WFRD) | Small cap aandelen kenmerken

Weatherford levert apparatuur en diensten aan de olie- en gasindustrie. Caldwell zegt dat Weatherford na jaren van wanbeheer bijna schuldenvrij uit het faillissement is gekomen. Helaas heeft de gezondheidscrisis de olie-industrie in 2020 verpletterd, net toen Weatherford weer op de been was. Caldwell zegt dat investeerders Weatherford lijken af te schrijven gezien het moeilijke verleden, maar hij ziet een bedrijf dat uiteindelijk “relatief winstgevend” zou kunnen zijn. Hij verwacht een winst van 16% vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatiemarges tegen 2025. Morningstar heeft een koopadvies en een schatting van de reële waarde van € 28 voor WFTLF-aandelen.

Small Cap Aandelen Weatherford International

Prijs van Weatherford International op 02-09-2022

9. Genworth Financial Inc. (GNW) | Small cap etf

Genworth Financial is een verzekeringsholding. Het is primair gericht op het aanbieden van hypotheekverzekeringen en langdurige zorgverzekeringen voor zowel individuen als groepen. Het bedrijf kondigde in september aan dat het de beursintroductie (IPO) van zijn dochteronderneming Enact Holdings Inc. (ACT), een hypotheekverzekeraar, heeft afgerond. Bij de IPO werden ongeveer 15,3 miljoen gewone aandelen Enact verkocht tegen een prijs van € 19,00 per aandeel.

Small Cap Aandelen Genworth Financial

Prijs van Genworth Financial op 02-09-2022

10. Cowen (COWN) | Wat is vaak het geval met small cap aandelen

Cowen is een kleine maar machtige Amerikaanse investeringsbank. Het bedrijf is lang niet zo bekend als de Wall Street-krachtpatsers Goldman Sachs (NYSE:GS) en Morgan Stanley (NYSE:MS), maar gezien zijn omvang houdt het meer dan stand. Cowen is een van de oudste continu werkende investeringsbanken in de VS en is opgericht in 1918.

Tegenwoordig heeft het bedrijf 1.300 medewerkers en meer dan  14 miljard aan activa onder beheer. In de afgelopen tien jaar zijn de inkomsten van de afgelopen 12 maanden gegroeid van  245 miljoen naar  2 miljard, wat neerkomt op een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 23%.

Met een marktkapitalisatie van ongeveer € 1 miljard is Cowen absoluut een small-capaandeel. Maar het is een best-of-breed. Als investeringsbank is Cowen gespecialiseerd in het identificeren van en investeren in opkomende en geavanceerde industrieën zoals cannabis en biofarmaceutische bedrijven.

Small Cap Aandelen Cowen

Prijs van Cowen op 02-09-2022

Hoe Koop Ik Aandelen? | Small Caps Aandelen

Om aandelen te kopen, heeft u eerst een Brokerage account nodig, die u in ongeveer 15 minuten kunt maken. Nadat u geld aan de rekening heeft toegevoegd, kunt u de onderstaande stappen volgen om individuele bedrijven te zoeken en te beleggen. In het begin lijkt het misschien verwarrend, maar het kopen van aandelen is eigenlijk vrij eenvoudig. Hier zijn vijf stappen om u te helpen uw eerste aandeel te kopen. 

Conclusie | Small Cap Aandeel

Marktturbulentie aan het begin van de pandemie zorgde ervoor dat small-capaandelen meer waarde verloren dan hun large-cap tegenhangers. Maar de aandelenkoersen van small-caps herstelden zich ook sneller en presteerden sinds begin 2020 zelfs beter dan de S&P 500 (source: motleyfool.com).

Hoewel de prijzen voor small cap aandelen snel kunnen herstellen van crises, hebben small capbedrijven doorgaans meer moeite in recessieomgevingen dan large cap bedrijven. Dat komt omdat kleine bedrijven minder snel winstgevend zijn, minder contanten op hun balans hebben en meer moeite hebben om toegang te krijgen tot extern kapitaal. Al deze nadelen maken hun aandelen riskantere beleggingen in een crisis zoals een recessie of de COVID-19-pandemie.

Redactioneel Disclaimer: Alle beleggers wordt geadviseerd om hun eigen onafhankelijke onderzoek naar beleggingsstrategieën te doen voordat ze een beleggingsbeslissing nemen. Bovendien worden beleggers erop gewezen dat de prestaties van beleggingsproducten uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige prijsstijgingen.