Beste Dividend Aandelen voor 2022

Beste Dividend Aandelen

In dit artikel  laten wij aan u de beste dividend aandelen in 2022 zien. Deze dividend aandelen zijn de aandelen om in de gaten te houden voor september 2022. Weet u niet hoe u aandelen moet kopen? Zie dan onze artikel voor een stap voor stap instructie om aandelen te kopen.

Investeren in 2022 kan u een extra bron van inkomsten opleveren, misschien uw pensioen financieren en soms zelfs uit een financieel probleem halen. Juist nu is het juiste moment vanwege COVID-19 zijn veel mensen gaan beseffen welke problemen een 9 tot 5 baan met zich meebrengt. Investeren of geld verdienen online in bijvoorbeeld de beste aandelen of crypto’s kan uw vermogen kan groeien om u te helpen bepaalde financiële doelen te bereiken en u te helpen eerder met pensioen te gaan. Het is een verstandige beslissing om dat geld voor je te laten werken.

Aandelen zijn een investering in een bedrijf en de winst van dat bedrijf. Beleggers kopen aandelen om hun investering terug te verdienen. Simpel gezegd, aandelen zijn een manier om rijkdom op te bouwen. Ze zijn een investering die betekent dat u een aandeel bezit in het bedrijf dat de aandelen heeft uitgegeven. 

Dividend aandelen zijn aandelen die regelmatig worden uitgekeerd aan hun aandeelhouders, meestal in de vorm van contante betalingen. Dividend aandelen kunnen nuttige inkomstenbronnen zijn, maar de beste dividend aandelen kunnen ook uitstekende manieren zijn om uw vermogen op de lange termijn te vergroten.

Niet alle dividend aandelen zijn echter geweldige investeringen en veel beleggers weten niet goed hoe ze aan hun zoektocht moeten beginnen. Met dat in gedachten, hier is een lijst met dividend betalende aandelen die u misschien wilt overwegen en enkele van de belangrijkste dingen om naar te zoeken in top dividend aandelen.

Hoe werken dividend aandelen?

Een dividend vindt plaats wanneer een bedrijf geld (of, zeer zelden, aandelen) naar zijn aandeelhouders stuurt. Wanneer een bedrijf op het punt komt dat het consequent meer verdient dan het management effectief kan herinvesteren in het bedrijf, is het een slimme zet om een dividendbeleid op te stellen en die overtollige winsten terug te sturen naar investeerders.

De Beste Dividend Aandelen 2022 Zijn:

1. Lowe's (LOW) | Dividend = 2,19% | Dividend aandelen 2022

De reus Lowe’s voor woningverbetering lijkt misschien geen erg opwindende voorraad. En dat is waar, tenzij je van dividendgroei houdt. Het bedrijf heeft zijn dividend maar liefst 46 jaar op rij verhoogd en alleen al in het afgelopen decennium de uitbetaling met maar liefst 471% verhoogd.

Beste Dividend Aandelen Lowe's Companies

Prijs van Lowe’s op 03-09-2022

2. Johnson & Johnson (JNJ) | Dividend = 2,78% | Beste dividend aandelen 2022

Johnson & Johnson bezit een portfolio van uitstekende merken die producten maken die mensen nodig hebben, met name artikelen voor de gezondheidszorg. Naast de merken Band-Aid, Neutrogena, Tylenol, Zyrtec, Benadryl en Johnson’s (onder andere), heeft Johnson & Johnson enorme en gestaag winstgevende activiteiten in farmaceutische producten en medische hulpmiddelen, waardoor de combinatie het bedrijf in staat heeft gesteld zijn dividend voor 58 jaar op rij. Deze diversiteit in gezondheidsmerken voor consumenten, farmaceutische producten en medische apparaten is ongeëvenaard en heeft bewezen een enorme winstmotor te zijn.

Beste Dividend Aandelen Johnson & Johnson

Prijs van Johnson & Johnson op 03-09-2022

3. Realty Income (O) | Dividend = 4,39% | Beste dividend aandelen

Als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om te beleggen in hoogwaardig onroerend goed voor inkomsten en groei, dan is dit misschien het perfecte aandeel. Het bedrijf bezit een breed scala aan grotendeels e-commerce-resistente panden en verdient sterke kasstromen van huurders met langlopende huurcontracten. Realty Income is een van de nieuwste leden van de Dividend Aristocrats en is in januari 2020 toegetreden tot de index na 25 opeenvolgende jaren van dividendverhogingen (samen met 50 opeenvolgende jaren van maandelijks betalende beleggers).

Beste Dividend Aandelen Reality Income Corporation

Prijs van Reality Income op 03-09-2022

4. Target (TGT)| Dividend = 2,62% | Hoog dividend aandelen

In de moordende discountwereld heeft Target consequent bewezen dat het niet op prijs hoeft te concurreren om te winnen. Jarenlang heeft het bewezen winstgevender te zijn dan zijn concurrenten, met enkele van de hoogste bruto- en operationele marges in de detailhandel. Tegelijkertijd heeft de focus op het vergroten van zijn e-commerce-activiteiten en het uitbreiden van het aanbod in de winkel ervoor gezorgd dat de omzet en winst met een mooie clip zijn gegroeid. Met een dividendgroei van 49 jaar en meer, zouden dividendbeleggers Target op hun boodschappenlijstje moeten zetten.

Beste Dividend Aandelen Target

Prijs van Target op 03-09-2022

5. Microsoft (MSFT) | Dividend = 0,97% | Aandelen met dividend

Als een van de grootste bedrijven ter wereld heeft Microsoft zijn omzet gestaag verhoogd en de focus op terugkerende of op abonnementen gebaseerde inkomstenbronnen is een bijzonder aantrekkelijke eigenschap voor dividendinvesteerders. Het bedrijf heeft een solide balans met meer contanten dan schulden en een zeer lage uitbetalingsratio die veel ruimte laat om het dividend te verhogen. Gezien de 19-jarige reeks dividendverhogingen, zou het ons niet verbazen als Microsoft binnenkort lid wordt van de Dividend Aristocrats-club.

Beste Dividend Aandelen Microsoft

Prijs van Microsoft op 03-09-2022

6. Clearway Energy (CWEN.A)| Dividend = 4,13% | Dividend beleggen

Duurzame energie wordt meestal gezien als een plaats voor groei-investeerders, maar het is ook een geweldige kans voor dividenden. Clearway Energy, eigenaar en exploitant van wind- en zonne-energie op utiliteitsschaal, is een perfect voorbeeld. Het bedrijf investeert in, verwerft en exploiteert deze faciliteiten en verkoopt de stroom op zeer langlopende contracten aan nutsbedrijven. Als u op zoek bent naar een veiligere manier om te profiteren van hernieuwbare energiebronnen met een lagere volatiliteit, dan is Clearway Energy een uitstekende keuze.

Beste Dividend Aandelen Clearway Energy

Prijs van Clearway Energy op 03-09-2022

7. American Express (AXP) | Dividend = 1,39%| Dividend aandelen aex 2022

Financiële diensten zoals leningen aan consumenten en bedrijven zijn een andere plaats om een handvol topdividendaandelen te vinden, en American Express is een van de beste. Hoewel het geen dividendaristocraat is, heeft AmEx een decennialange staat van dienst in het verhogen of handhaven van zijn dividend in elke economische omgeving. Dat is een eerbetoon aan de hoge kwaliteit van de kredietverlening en de focus op consumenten met een hoger inkomen, die minder snel in gebreke blijven tijdens zwakke economische perioden. Dit maakt het zowel een veilige belegging voor langetermijnbeleggers als een betrouwbare bron van dividenden.

Beste Dividend Aandelen American Express Company

Prijs van American Express Company op 03-09-2022

8. Walgreens Boots Alliance (WBA) | Dividend = 5,44% | Beste dividend aandelen wereldwijd 2022

Walgreens, een van de grootste exploitanten van retailapotheken ter wereld, ondergaat een enorme ommekeer. De plannen zullen de kosten verlagen, de digitale verkoop verhogen en, misschien nog belangrijker, op zeer korte termijn full-service gezondheidsklinieken toevoegen in honderden van zijn winkellocaties. Door een meer geïntegreerd zorgbedrijf te worden, zou dit winstgevende bedrijf nog winstgevender moeten worden, waardoor het toch al genereuze dividend naar een nog hoger niveau wordt getild. Met een dividendrendement van ruim boven de 3% op dit moment en 45 jaar jaarlijkse uitbetalingsgroei, zijn er veel dividendbeleggers die kunnen genieten van Walgreens-aandelen.

Beste Dividend Aandelen Walgreens Boots Alliance

Prijs van Walgreens Boots Alliance op 03-09-2022

9. TFS Financial Corp. (TFSL) | Dividend = 8,04% | Dividend aandelen nederland

TFS Financial is een federaal gecharterde aandelenholding die haar belangrijkste activiteiten uitvoert via haar volledige dochterondernemingen. Het biedt particuliere consumentenbankdiensten, waaronder hypotheken, het verzamelen van deposito’s en andere soorten financiële diensten. Het had op 30 september 2020 een totaal geconsolideerd vermogen van € 14,6 miljard.

Beste Dividend Aandelen TFS Financial Corporation

Prijs van TFS Financial Corp op 03-09-2022

10. Altria Group Inc. (MO) | Dividend = 8,36% | Leven van dividend aandelen

een van de oudste bedrijven in Amerika, keert ook een van de grootste dividenden uit. Aandelen van de tabaksfabrikant leveren 8,3% op tegen de prijzen van maandag, wat beleggers zou moeten verleiden op zoek te gaan naar aandelen die een gestage inkomstenstroom uitkeren. Veel slimme beleggers maken zich echter zorgen dat Altria’s dividend te mooi is om waar te zijn, vanwege de historische tegenwind met tabaksgebruik.

Hoewel veel aandelen met een rendement van bijna 10% een valkuil kunnen zijn voor beleggers die op zoek zijn naar inkomsten, denk ik niet dat dat het geval zal zijn bij Altria Group. Dit is waarom:

Het tabaksgebruik in de VS neemt al tientallen jaren af, sinds de chirurg-generaal in 1964 een waarschuwing uitvaardigde over roken en gezondheid. Sinds het rapport uitkwam, is het sigarettengebruik door volwassenen in de VS zelfs met tweederde gedaald tot 13,7 %. Maar gedurende deze periode heeft Altria Group zijn winstpotentieel enorm vergroot.

Hoe is dit mogelijk? Twee woorden: prijskracht. Altria Group is erin geslaagd de prijs van een pakje sigaretten consequent te verhogen om de dalende verkoop per eenheid en de stijgende accijnzen te compenseren.

Terwijl de omzet van Altria tussen 2012 en 2019 slechts groeide van € 24,6 miljard naar € 25,1 miljard, groeide de operationele cashflow van € 3,9 miljard naar € 7,8 miljard. Hierdoor kon het bedrijf zijn jaarlijkse dividenduitkering in diezelfde periode bijna verdubbelen van € 1,68 naar
€ 3,25 per aandeel. Afgelopen zomer verhoogde het bedrijf zijn dividenduitkering opnieuw, waarbij de uitbetaling op jaarbasis nu € 3,44 per aandeel bedraagt. Zelfs in een van de ergste recessies in de moderne geschiedenis staan mensen nog steeds in de rij om tabaksproducten te kopen.

Beste Dividend Aandelen Altria Group

Prijs van Altria Group op 03-09-2022

Conclusie | Beste Dividend Aandelen voor 2022

Dividend aandelen zijn langetermijninvesteringen. Zelfs de meest solide dividend aandelen kunnen gedurende korte perioden aanzienlijke volatiliteit ervaren. Er zijn gewoon te veel marktkrachten die ze in dagen of weken omhoog of omlaag kunnen bewegen, waarvan vele niets te maken hebben met de onderliggende business zelf.

Dus, hoewel de hierboven genoemde bedrijven geweldige langetermijn investeringen in dividend zouden moeten doen, hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken over dagelijkse prijsbewegingen. Richt u in plaats daarvan op het vinden van bedrijven met uitstekende bedrijven, stabiele inkomstenstromen en (bij voorkeur) sterke trackrecords op het gebied van dividend. De lange termijn zal voor zichzelf zorgen.

In dit artikel hebben wij de beste dividend aandelen 2022 behandeld. De beste dividend aandelen 2022 zijn Lowe’s, J&J, Reality Income, Target, Microsoft, Clearway Energy, American Express, Wallgreens Boots Alliance, TFS en Altria Group INC. Dit waren de aandelen om in de gaten te houden.

Redactioneel Disclaimer: Alle beleggers wordt geadviseerd om hun eigen onafhankelijke onderzoek naar beleggingsstrategieën te doen voordat ze een beleggingsbeslissing nemen. Bovendien worden beleggers erop gewezen dat de prestaties van beleggingsproducten uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige prijsstijgingen.