Beste Tech Aandelen 2022

Beste Tech Aandelen

In dit artikel  laten wij aan u de interessante tech aandelen 2022 zien. Deze beste tech aandelen zijn vooral aantrekkelijk voor 2022.

Investeren in 2022 kan u een extra bron van inkomsten opleveren, misschien uw pensioen financieren en soms zelfs uit een financieel probleem halen. Juist nu is het juiste moment vanwege COVID-19 zijn veel mensen gaan beseffen welke problemen een 9 tot 5 baan met zich meebrengt. Investeren in uw vermogen kan groeien om u te helpen bepaalde financiële doelen te bereiken en u te helpen eerder met pensioen te gaan. Het is een verstandige beslissing om dat geld voor je te laten werken.

Aandelen zijn een investering in een bedrijf en de winst van dat bedrijf. Beleggers kopen aandelen om hun investering terug te verdienen. Simpel gezegd, aandelen zijn een manier om rijkdom op te bouwen. Ze zijn een investering die betekent dat u een aandeel bezit in het bedrijf dat de aandelen heeft uitgegeven. Aandelen zijn de manier waarop gewone mensen beleggen in enkele van de meest succesvolle bedrijven ter wereld. Voor bedrijven zijn aandelen een manier om geld in te zamelen om groei, producten en andere initiatieven te financieren.

1. Apple (AAPL) | Amerikaanse techaandelen

Apple Inc. ontwerpt, produceert en verkoopt smartphones, personal computers, tablets, wearables en accessoires, en verkoopt een verscheidenheid aan gerelateerde diensten. De producten van het bedrijf omvatten iPhone, Mac, iPad en Wearables, Home en Accessories. 

Tijdens het vakantiekwartaal van 2020 rapporteerde Apple een recordomzet van € 111 miljard, een stijging van 21% op jaarbasis, waarvan 59% afkomstig was van iPhone-verkopen. Dat zou nog maar het begin kunnen zijn. Eerder dit jaar onthulde CEO Tim Cook dat Apple 1,65 miljard apparaten heeft geïnstalleerd, waaronder meer dan 1 miljard actieve iPhones. Wedbush-analist Daniel Ives schat dat ongeveer 40% van de iPhone-gebruikers hun apparaat de afgelopen 3,5 jaar niet heeft geüpgraded. Dit zou het begin kunnen zijn van de langverwachte ‘supercyclus’, die de marktkapitalisatie van Apple het komende jaar uiteindelijk naar € 3 biljoen zou kunnen opdrijven.

Tech Aandelen Apple

Prijs van Apple op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

2. ASML (ASML) | Tech aandelen Nederland

ASML is een Nederlands hightechbedrijf en de belangrijkste leverancier van machines voor de halfgeleiderindustrie, in het bijzonder steppers en scanners, die worden gebruikt bij het maken van chips.

De aandelenkoers van ASML Holding N.V. steeg op de laatste handelsdag (vrijdag 30 juli 2021) 0,13%, van € 765,71 naar € 766.74. , en heeft nu 4 dagen op rij gewonnen. Het zal spannend zijn om te zien of het de komende dagen lukt om verder te winnen of een kleine pauze te nemen. Gedurende de dag fluctueerde het aandeel met 1,57% van een laagste dag op € 756,79 tot een daghoogte van € 768,70. De prijs is in 8 van de afgelopen 10 dagen gestegen en is de afgelopen 2 weken met 11,54% gestegen. Het volume daalde de laatste dag met -145 duizend aandelen en in totaal werden 486 duizend aandelen gekocht en verkocht voor ongeveer € 372,75 miljoen. Houd er rekening mee dat een dalend volume bij hogere prijzen divergentie veroorzaakt en een vroege waarschuwing kan zijn voor mogelijke veranderingen in de komende dagen.

Het aandeel bevindt zich in het bovenste deel van een brede en sterk stijgende trend op korte termijn, en dit kan normaal gesproken een zeer goede verkoopkans vormen voor de kortetermijnhandelaar, aangezien een reactie op het lagere deel van de trend kan worden verwacht. Een breuk bij de bovenste trendlijn op € 767,41 zal in de eerste plaats wijzen op een sterkere stijging. Gezien de huidige kortetermijntrend, wordt verwacht dat het aandeel de komende 3 maanden met 15,93% zal stijgen en, met een waarschijnlijkheid van 90%, een prijs tussen € 806.23 en € 889,66 zal houden aan het einde van deze periode van 3 maanden.

Tech Aandelen ASML

Prijs van ASML op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

3. Microsoft (MSFT) | Tech aandelen nasdaq

Microsoft is een Amerikaans bedrijf uit Redmond in Washington. Microsoft ontwikkelt, verspreidt, licentieert en ondersteunt een breed scala aan computergerelateerde producten en diensten. Het bedrijf werd opgericht door Bill Gates en Paul Allen op 4 april 1975. Microsoft is ‘s werelds grootste softwarebedrijf. Microsoft ook op de lijst van bedrijven met de hoogste beurswaarde ter wereld, op 25 april 2019 was het meer dan 1 biljoen Amerikaanse dollar waard.
De belangrijkste reden om in Microsoft te investeren is groei in de cloud. Microsoft Azure kende het afgelopen kwartaal een kleine groeiversnelling, met een omzetstijging van 48%, exclusief valuta. Een analist verwacht dat Azure volgend jaar zowel Office als Windows qua jaaromzet zal overtreffen. Er is meer vraag naar cloudinfrastructuurdiensten dan ooit, aangezien organisaties op zoek zijn naar meer digitale oplossingen in een post COVID-19 wereld. Azure is een van de weinige cloudserviceproviders die de wereldwijde schaal hebben om grote zakelijke klanten te bedienen, waardoor Microsoft een solide concurrentiepositie heeft ten opzichte van andere cloudserviceproviders.

De lucratieve softwarebusiness van Microsoft heeft jarenlang hoge winstmarges en vrije cashflow opgeleverd. De vrije kasstroom verbeterde in het laatste kwartaal met 17%, waardoor het totaal over de laatste vier kwartalen op € 50 miljard kwam. Dat niveau van cashgeneratie maakt Microsoft ook tot een geweldig dividendaandeel. In de afgelopen 10 jaar is het driemaandelijkse dividend gestegen van € 0,13 per aandeel naar € 0,56. Dat brengt de jaarlijkse uitbetaling op €2,24 per aandeel, wat beleggers op het moment van schrijven een dividendrendement van 0,94% biedt.

De softwaregigant wint veel op het gebied van consumentensoftware, cloudservices en gaming. Het is gevestigd, dominant en zeer winstgevend. Daarom is beleggen in techbedrijven net als Microsoft een van de beste investeringen voor de portefeuille van elke belegger.

Tech Aandelen Microsoft

Prijs van Microsoft op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

4. Intel Corp (INTC) | Technologie aandelen 2022

Intel ontwerpt en produceert computercomponenten en aanverwante producten, waaronder processors, chipsets, serverproducten, geheugen en opslag, ethernetproducten, draadloze connectiviteitsproducten en meer. De producten zijn ontworpen voor een reeks traditionele en opkomende computertechnologieën, waaronder edge computing , 5G-netwerken, cloud computing, AI, autonoom rijden en meer. Intel heeft wereldwijd ongeveer 110.600 mensen in dienst. Het bedrijf heeft een deal onderzocht om de halfgeleiderfabrikant GlobalFoundries Inc. aan mensen die bekend zijn met de zaak, in een nieuwsbericht van 15 juli. De deal, die Intel’s grootste acquisitie ooit zou zijn, is niet gegarandeerd. Indien voltooid, zou het de plannen van het bedrijf bevorderen om meer chips voor andere bedrijven te produceren. Intel heeft dit jaar al toegezegd meer dan € 20 miljard te investeren om zijn capaciteit voor het maken van chips uit te breiden te midden van een wereldwijd tekort aan halfgeleiders.

Tech Aandelen Intel

Prijs van Intel op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

5. Dell Technologies (Dell) | Tech-aandelen aex

Als we kijken naar tech aandelen dan hoord Dell Technologies er zeker bij.  Op 1 september 2022 had Dell Technologies Inc een marktkapitalisatie van € 29,4 miljard, waarmee het in de top 95e percentiel van bedrijven in de computerhardware-industrie zit.

Momenteel is de koers winstverhouding van Dell Technologies 6,3. De achterblijvende omzet van Dell Technologies over 12 maanden is € 103,1 miljard met een winstmarge van 5,4%. Jaar-op-jaar groei van de kwartaalomzet, meest recentelijk was het 15,6%. Analisten verwachten dat de aangepaste winst voor het huidige fiscale jaar € 6,760 per aandeel zal bereiken. Dell Technologies heeft ook nog momenteel een dividendrendement van 3,4%.

De vooruitzichten voor technologie en computerhardware zijn over het algemeen positief. Hoewel het afgelopen jaar hectisch was tussen de pandemie, tekorten aan halfgeleiderchips en handelsbesprekingen, zijn er bemoedigende tekenen van verbetering.

Dell aandelen zien dit jaar erg aantrekkelijk uit. Het management heeft een omzetgroei van ongeveer 3% tot 4% en een groei van het WPA van 6% op de lange termijn vooropgesteld.

Tech Aandelen Dell

Prijs van Dell op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

6. Google/Alphabet (GOOGL) | Aandelen tech

Google is de grootste zoekmachine op internet. Maar internetbedrijf Google heeft ook verschillende andere diensten, zoals een tekstverwerker, het mailprogramma Gmail en de online agenda Google Agenda.

In het kwartaal van maart stegen de Google-inkomsten onder GAAP met 166% tot 26,29 per aandeel, inclusief € 4,8 miljard aan beleggingswinsten. De bruto-omzet, exclusief kosten voor acquisitie van verkeer, steeg met 34% tot € 55,31 miljard.

Sommigen beweren dat Google aandelen de gloriedagen al lang voorbij zijn toen het bijna 800% won in iets meer dan drie jaar na de eerste openbare aanbieding. In de afgelopen jaren houdt Google-aandelen doorgaans gelijke tred met de S&P 500, onderbroken door korte periodes van outperformance. Dus Google is een aandeel dat niet snel winst maakt, maar een aandeel dat op het lange termijn veilig winst maakt. 

Tech Aandelen Google

Prijs van Google op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

7. Tesla (TSLA) | Beste aandelen om te kopen

Tesla is een van de meest controversele tech aandelen op de aandelenmarkt, met gepassioneerde investeerders aan beide kanten van het debat. Sommige dingen staan echter niet ter discussie. Elon Musk, de uitgesproken CEO en oprichter van Tesla, is erin geslaagd om van wat ooit een luchtkasteel leek, het dominante bedrijf in elektrische voertuigen ter wereld te maken.

Tesla (ticker: TSLA) was ook een grote winnaar in 2021. Zelfs na meer dan 20% te zijn gedaald ten opzichte van het hoogste punt in januari in 52 weken, is de aandelenkoers van Tesla de afgelopen 12 maanden met meer dan 340% gestegen. Door de enorme run lijkt Tesla, nooit de goedkoopste onder de aandelen, nog duurder. Hoeveel is Tesla-voorraad? Het is het op twee na duurste aandeel in de S&P 500 op basis van winstprognoses over 12 maanden.

Tesla heeft grootse plannen, waaronder zonnepanelen, batterijopslag in huis en oplaadnetwerken, maar wordt ook geconfronteerd met nieuwe concurrentie die de kloof met elektrische voertuigen verkleint.  Maar het grote verschil tussen de concurrentie en Tesla is dat, Tesla heeft tal van diensten te bieden. Het bedrijf verkoopt residentiële zonnepanelen, batterijback-upstroom, elektriciteit als onderdeel van zijn laadnetwerk, evenals zelfrijdende software. Cathie Wood van ARK Invest gelooft dat volledige zelfrijdende technologie Tesla de komende jaren zal helpen zijn robotaxi-activiteiten te lanceren. Als je andere aandelen wilt halen net als Tesla zie Beste Duurzame Aandelen.

Tech Aandelen Tesla

Prijs van Tesla op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

8. Mastercard (MA) | Goedkope tech aandelen

MasterCard Inc. is een bedrijf dat wereldwijd licenties uitgeeft voor het verstrekken van creditcards. Het is een van de grootste bedrijven in zijn branche. De aandelen stegen behendig nadat het bedrijf op 30 juli vorig jaar de resultaten over het tweede kwartaal rapporteerde. Maar de kwartalen daarna waren allemaal een daling.

Deze jaar-op-jaar dalingen onderstrepen hoe coronavirus-gerelateerde shutdowns de consumentenbestedingen doorbraken. Op jaarbasis zijn de inkomsten van Mastercard sinds 2004 elk jaar gestegen. Sinds ten minste 2001 is er nooit meer een jaarlijkse daling van de omzet geweest.

Maar in het laatste persbericht over het vierde kwartaal staat dat het bedrijf 14,3 miljoen aandelen heeft teruggekocht voor € 4,5 miljard – ongeveer 1,4% van de huidige marktwaarde van het bedrijf. Te midden van de verwachting dat de Amerikaanse economie zal herstellen, verwacht The Street dat de winst van Mastercard dit jaar met 25% zal stijgen tot € 8,03 per aandeel en met nog eens 29% tot € 10,37 in 2022.

Tech Aandelen Mastercard

Prijs van Mastercard op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

9. Adobe (ADBE) | Techaandelen

Adobe Inc. is een Amerikaanse multinationale onderneming in software. Het is opgericht in Delaware en heeft zijn hoofdkantoor in San Jose, Californië, en heeft zich historisch gefocust op het creëren van multimedia- en creativiteitssoftwareproducten, met een recentere zoektocht naar digitale marketingsoftware.

De Adobe Creative Cloud bevat een handvol softwareservices die absoluut essentieel zijn voor moderne creatieve bezigheden, van het maken van films en grafisch ontwerp tot fotografie en het maken van digitale inhoud. De Adobe Creative Cloud, die diensten als Acrobat Pro, Dreamweaver, Illustrator, InDesign, Photoshop en Premier omvat, is een belangrijke inkomstenbron en droeg in het afgelopen kwartaal bij tot 25% groei op jaarbasis in zijn dominante digitale mediasegment. Het is zeldzaam om een bedrijf van de omvang van Adobe te vinden het is ongeveer € 290 miljard waard en de omzet groeit constant met 20% of zo per jaar. Nog een best-in-class keuze, Adobe heeft zijn plek verdiend als een van de beste technische aandelen om te kopen voor 2022.

Tech Aandelen Adobe

Prijs van Adobe op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

10. Hewlett Packard (HPQ) | Tech aandelen toekomst

Hewlett-Packard (HP) is een wereldwijde leverancier van producten en diensten voor personal computing, imaging en printen. Het aanbod van het bedrijf omvat desktop- en notebookcomputers, werkstations, kassasystemen voor de detailhandel, beeldschermen, printers en hardware, en ondersteuning en diensten. HP bedient individuele consumenten, bedrijven van elke omvang en overheidsklanten. Het bedrijf heeft 27.000 patenten en is actief in 170 landen over de hele wereld. Begin juni kondigde HP aan dat het de overname van HyperX, de gamingdivisie van Kingston Technology Co.

Het bedrijf kondigde eind februari 2021 voor het eerst de overeenkomst aan om HyperX over te nemen. Daarom is HP een van de beste amerikaanse techaandelen.

Tech Aandelen HP

Prijs van HP op 31-08-2022, zie huidige prijs hier.

Conclusie | Beste Tech Aandelen

Investeren in 2022 kan een geweldige manier zijn om uw vermogen in de loop van de tijd op te bouwen, of u nu een risico neemt of een veiligere route kiest, het zoeken naar inkomstengenererende investeringen zal u op de lange termijn helpen. Maar onthoud dat het belangrijkste is om u onderzoek altijd goed te doen en nooit te investeren zonder een back-upreserve te hebben (raad een back-up van minimaal 6 maanden aan). Met zoveel verschillende mogelijkheden die er zijn, is het een perfect moment om uw geld te investeren en uw weg voort te zetten om vervroegd met pensioen te gaan.

In dit artikel hebben wij de beste tech aandelen 2022 behandeld. De veelbelovende tech aandelen 2022 zijn Apple, ASML, Microsoft, Intel, Dell Technologies, Google, Tesla, Mastercard, Adobe en HP. Zie ook onze andere artikelen over de beste aandelen, beste biotech aandelen en beste duurzame aandelen.

Redactioneel Disclaimer: Alle beleggers wordt geadviseerd om hun eigen onafhankelijke onderzoek naar beleggingsstrategieën te doen voordat ze een beleggingsbeslissing nemen. Bovendien worden beleggers erop gewezen dat de prestaties van beleggingsproducten uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige prijsstijgingen.