Beste Duurzame Aandelen 2022

Beste Duurzame Aandelen

In dit artikel  laten wij aan u de beste duurzame aandelen in 2022 zien. De besproken duurzame aandelen in deze artikel zijn vooral aantrekkelijk voor het jaar 2022. 

Investeren in 2022 kan u een extra bron van inkomsten opleveren, misschien uw pensioen financieren en soms zelfs uit een financieel probleem halen. Juist nu is het juiste moment vanwege COVID-19 zijn veel mensen gaan beseffen welke problemen een 9 tot 5 baan met zich meebrengt. Investeren in uw vermogen kan groeien om u te helpen bepaalde financiële doelen te bereiken en u te helpen eerder met pensioen te gaan. Het is een verstandige beslissing om dat geld voor je te laten werken.

Aandelen zijn een investering in een bedrijf en de winst van dat bedrijf. Beleggers kopen aandelen om hun investering terug te verdienen. Simpel gezegd, aandelen zijn een manier om rijkdom op te bouwen. Ze zijn een investering die betekent dat u een aandeel bezit in het bedrijf dat de aandelen heeft uitgegeven. Aandelen zijn de manier waarop gewone mensen beleggen in enkele van de meest succesvolle bedrijven ter wereld. Voor bedrijven zijn aandelen een manier om geld in te zamelen om groei, producten en andere initiatieven te financieren.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn prestaties niet per se het belangrijkste om over na te denken. Investeren in de best presterende energieaandelen klinkt misschien als een goed idee, maar er zijn nog andere factoren waarmee u rekening moet houden, waaronder uw bestaande portefeuilleverdeling. Als u bijvoorbeeld al meerdere investeringen in zonne-energie heeft, helpt het toevoegen van een nieuwe investering u niet om uw bezit te diversifiëren. Als uw portefeuille sterk één bedrijfstak vertegenwoordigt en er binnen die bedrijfstak een wijdverbreid probleem is (zoals een tekort aan materialen die worden gebruikt om zonnepanelen te maken), loopt uw portefeuille meer risico om te worden beïnvloed.

1. Tesla (TSLA) | Duurzame aandelen 2022

Tesla Inc. (NASDAQ: TSLA) is een fabrikant van elektrische voertuigen en energieopwekkings- en opslagsystemen in de VS, China en internationaal. Het bedrijf heeft twee segmenten, Automotive, en Energieopwekking en Opslag. Het staat op de 2e plaats op onze lijst van de beste schone energieaandelen om in te investeren.

Op 24 juni bevestigde Tesla dat het in september volgend jaar het Supercharger-netwerk voor andere autofabrikanten zou openen, terwijl slechts een dag voor deze aankondiging het bedrijf ook zijn eerste laadstation in China opende met zonne-energie. en energieopslagfaciliteiten. Het bedrijf heeft gezegd dat het van plan is een energiebedrijf in China te ontwikkelen. Tesla, Inc.’s (NASDAQ: TSLA) Model 3 stond ook op de 1e plaats op de Cars.com 2021 American-Made Index, terwijl de Model Y op de 3e plaats stond, wat resulteerde in een aandelenrally in de nasleep.

In het eerste kwartaal van 2021 bedroeg de winst per aandeel voor Tesla, Inc. (NASDAQ: TSLA) 
€ 0,93, wat beter was dan geschat op  0,15, terwijl de omzet uitkwam op  10,39 miljard, een stijging van 73,58% op jaarbasis en beter dan de schattingen met  112,38 miljoen. Het aandeel is de afgelopen 6 maanden met 2,43% gestegen.

Tegen het einde van het eerste kwartaal van 2021 hadden 62 hedgefondsen van de 866 die door Insider Monkey werden gevolgd, belangen in Tesla. De totale waarde van hun inzet was ongeveer € 10,01 miljard. Dit wordt vergeleken met de 68 hedgefondshouders van het voorgaande kwartaal met een totale waarde van ongeveer € 12,3 miljard.

Duurzame Aandelen Tesla

Prijs van Tesla op 31-08-2022

2. SolarEdge Technologies Inc. (SEDG) | Groene aandelen 2022

SolarEdge Technologies, Inc. (NASDAQ: SEDG) is een bedrijf voor hernieuwbare energie dat DC-geoptimaliseerde omvormersystemen ontwikkelt voor fotovoltaïsche zonne-installaties over de hele wereld. Het staat op de 9e plaats op onze lijst van de beste energieaandelen om nu te kopen.

In mei werd SolarEdge Technologies geüpgraded naar Buy from Neutral bij Goldman Sachs, en het bedrijf verhoogde zojuist zijn koersdoel voor de aandelen in juli van € 290 naar € 322 in het licht van de solide fundamenten van het bedrijf. Analist Brian Lee heeft opgemerkt dat de risico’s voor de toeleveringsketen voor fabrikanten van onderdelen tot op zekere hoogte afnemen vanwege de uitbreiding in de zonne-energiesector.

In het eerste kwartaal van 2021 had SolarEdge Technologies een winst per aandeel van € 0,98 en de omzet kwam uit op € 405,49 miljoen, waarmee de schattingen met € 9,92 miljoen werden overtroffen. SolarEdge Technologies is het afgelopen jaar net 66,14% gegroeid.

Tegen het einde van het eerste kwartaal van 2021 hadden 32 hedgefondsen van de 866 die door Insider Monkey werden gevolgd, belangen in SolarEdge Technologies, Inc. (NASDAQ: SEDG). De totale waarde van hun inzet was ongeveer € 420 miljoen. Dit wordt vergeleken met de 28 hedgefondshouders van het vorige kwartaal met een totale inzetwaarde van ongeveer € 458 miljoen.

Zoals Exxon Mobil Corporation (NYSE: XOM), Royal Dutch Shell plc (NYSE: RDS), NextEra Energy, Inc. (NYSE: NEE) en First Solar, Inc. (NASDAQ: FSLR), SolarEdge Technologies, Inc. (NASDAQ : SEDG) is een goede energieaandeel om in te investeren.

Duurzame Aandelen SolarEdge Technologies

Prijs van SolarEdge Technologies op 31-08-2022

3. Enphase Energy (ENPH) | Duurzame aandelen

Enphase Energy is een van de meest populaire energieaandelen op de markt, te oordelen naar de dramatische prijsstijging van € 26 in maart 2020 naar € 185 in juni 2021. Enphase Energy is een bedrijf in zonne-energieoplossingen voor thuis dat micro-omvormers maakt.

Tijdens Covid-19 was er aanvankelijk een daling van de vraag naar zonnesystemen, omdat de druk op het upgraden van huizen naar zonne-energie lager op de prioriteitenlijst van de consument viel. Maar de zaken beginnen weer op te pakken. Enphase Energy rapporteerde
€ 306,8 miljoen omzet in Q1 2021, dat is een stijging van 14% ten opzichte van het vorige kwartaal en een stijging van € 205,5 miljoen ten opzichte van Q1 2020.

Duurzame Aandelen Enphase Energy

Prijs van Enphase Energy op 31-08-2022

4. Plug Power Inc. (PLUG) | Groene bedrijven aandelen

Plug Power ontwerpt, produceert en verkoopt waterstof- en brandstofcelproducten die worden gebruikt in elektrische heftrucks en andere apparatuur. Het bedrijf bedient klanten in de detailhandel, supermarkten, productie en voedseldistributie over de hele wereld.

Duurzame Aandelen Plug Power

Prijs van Plug Power op 31-08-2022

5. First Solar (FSLR) | Duurzaam beleggen aandelen

Met een grote productieaanwezigheid in de VS, zal deze zonnepanelenbouwer een van de grootste winnaars zijn van de Inflation Reduction Act. Op de langere termijn zal het bedrijf meer kunnen concurreren met Chinese producenten, omdat het de productie internationaal uitbreidt. First Solar heeft ook een voordeel omdat de zonnecellen die het maakt, gebruik maken van cadmiumtelluride-technologie, waardoor het de belangrijkste knelpunten in de toeleveringsketen die fabrikanten van polysilicium gebruiken, kan omzeilen. De technologie van First Solar betekent ook dat het productieproces een kleinere ecologische voetafdruk heeft dan bij het maken van panelen van polysilicium.

Duurzame Aandelen First Solar

Prijs van First Solar op 31-08-2022

6. Ormat Technologies (ORA) | Duurzame energie aandelen 2022

Met enkele grote groeiplannen voor de komende jaren, ziet het bedrijf Ormat Technologies er aantrekkelijk uit onder geothermische aandelen. Na het bereiken van hoogtepunten van € 100 in februari 2021, is het ORA-aandeel gedaald tot een opening van 21 juni van € 65,84. De correctie lijkt een goede gelegenheid om te accumuleren.

In recent nieuws verwierf Ormat Technologies gecontracteerde geothermische activa in Nevada voor een vergoeding van € 377 miljoen. Dit omvat de aankoop van de geothermische energiecentrale Dixie Valley, een van de grootste geothermische centrales in Nevada.

Wat organische expansie betreft, is het bedrijf van plan om de aardwarmte- en zonnecapaciteit tegen 2023 te verhogen tot tussen 1.182 MW en 1.202 MW. Dit zou een jaarlijkse MW-groei van 27% tot 29% betekenen in de komende drie jaar. De focus ligt echter op geothermie. Het bedrijf heeft momenteel 10 geothermische en vier zonne-projecten in ontwikkeling.

Vanuit financieel oogpunt heeft Ormat Technologies € 493 miljoen aan contanten en equivalenten. Er is dan ook voldoende financiële flexibiliteit om de komende jaren groei na te streven. Het is ook vermeldenswaard dat het bedrijf voor het jaar een aangepaste EBITDA van
€ 400 miljoen verwacht. Naarmate de zichtbaarheid van de cashflow toeneemt, blijft de financiële flexibiliteit waarschijnlijk hoog.

Duurzame Aandelen Ormat Technologies

Prijs van Ormat Technologies op 31-08-2022

7. NextEra Energy Partners LP (NEP) | Groene energie aandelen amerika

NextEra Energy Partners, LP (NYSE: NEP) is een duurzaam nutsbedrijf dat werkt aan projecten voor schone energie in de VS. De portefeuille van het bedrijf bestaat uit gecontracteerde activa voor duurzame opwekking, waaronder zonne- en windprojecten. Met het hoofdkantoor in Florida, werd NextEra Energy opgericht in 2014 en staat op de 7e plaats op onze lijst van de beste hernieuwbare energieaandelen om te kopen volgens hedgefondsen.

Aan het einde van het eerste kwartaal waren er 63 hedgefondsen met belangen in NextEra Energy. De totale waarde van hun inzet was ongeveer € 2,72 miljard. Zoals Tesla, Workhorse Group en Arcimoto, is NextEra Energy Partners een solide aandeel om te beginnen in te investeren.

Duurzame Aandelen Next Energy Partners

Prijs van NextEra Energy Partners op 31-08-2022

8. Clearway Energy Inc. (CWEN) | Duurzame aandelen aex

Dit bedrijf is ondergedompeld in de hernieuwbare energie-industrie in de VS en heeft een portfolio van districts energiesystemen. De thermische infrastructuuractiva van Clearway Energy, Inc. (NYSE: CWEN) leveren naast elektriciteit stoom en warm of koud water aan bedrijven, hogescholen, ziekenhuizen en anderen. Het bedrijf staat op de 7e plaats op onze lijst van de beste hernieuwbare energieaandelen om te kopen volgens hedgefondsen.

In mei kondigde Clearway Energy een kwartaaldividend van € 0,33 per aandeel aan. Deze aankondiging brengt eerder een verhoging van het dividend van het bedrijf met 1,5% op de markt, wat € 0,32 was. Het nieuwe dividend wordt op 15 juni betaalbaar gesteld. Het bedrijf voltooide ook de overname van Mt. Storm Wind Project twee maanden geleden.

Clearway Energy kondigde zijn rapport over het eerste kwartaal van 2021 aan, dat een omzet van € 237 miljoen liet zien, die jaar op jaar met 8,1% daalde. Clearway Energy was het afgelopen jaar met 28% gegroeid.

Aan het einde van het eerste kwartaal van 2022 hadden 24 hedgefondsen belangen in Clearway Energy, ten opzichte van kwartaal 4 in 2021 die maar 20 hedgefonds had.

Duurzame Aandelen Clearway Energy

Prijs van Clearway Energy op 31-08-2022

Conclusie | Beste Duurzame Aandelen

In dit artikel hebben wij de beste duurzame aandelen in 2022 behandeld. Investeren in groene energie kan lastig zijn. Veel mensen hebben persoonlijke of ethische redenen om in hernieuwbare energie te investeren, maar de kans om de planeet te helpen is niet het enige potentiële voordeel van het opnemen van hernieuwbare energie in uw portefeuille. Investeren in alternatieve energie kan helpen bij het diversifiëren van uw bezit. Wanneer olie en andere traditionele energiebronnen volatiliteit ervaren, kunnen investeringen in hernieuwbare energie als stabiliserende kracht werken.

Hernieuwbare energie zelf wordt ook steeds betaalbaarder, waardoor het aantrekkelijker wordt voor kopers en mogelijk ook voor investeerders. De prijs van zonne-energie is gedaald, evenals de kosten van zonnepanelen zelf. Windenergie is ook een van de snelst groeiende energiebronnen ter wereld en een van de goedkoopste.

Als zodanig is het het beste om uw eigen onderzoek te doen of met een professionele financieel adviseur te praten voordat u investeringsbeslissingen neemt. Als u meer wilt weten over aandelen zie onze andere artikelen Beste Aandelen, Beste Tech Aandelen en Beste Biotech Aandelen.

Belegt u in duurzame aandelen? Wat zijn dan de top duurzame aandelen in uw portefeuille?

Redactioneel Disclaimer: Alle beleggers wordt geadviseerd om hun eigen onafhankelijke onderzoek naar beleggingsstrategieën te doen voordat ze een beleggingsbeslissing nemen. Bovendien worden beleggers erop gewezen dat de prestaties van beleggingsproducten uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige prijsstijgingen.