Beste Waterstof ETF Om In Te Beleggen

Waterstof ETF

Waterstof wordt beschouwd als een van de belangrijkste energiedragers van de komende decennia. Klimaatverandering stimuleert het gebruik van de technologie. Het gebruik van waterstof als mobiele energiedrager belooft milieuvriendelijke en klimaatneutrale mobiliteit, aangezien waterstof bij verbranding of omzetting met zuurstof in zuiver water verandert.

Het investeren in watestof ETF’s wordt elk jaar steeds aangenamer, het kiezen van de beste waterstof ETF is daardoor ook zwaar. In dit artikel wordt besproken welke 4 waterstof ETF’s momenteel het beste zijn op de markt. Aan het einde van dit artikel kan je zelf kiezen welke waterstof ETF of waterstof ETF’s bij jouw portefeuille het beste past.

Inhoudsopgave: Duurzame ETF

Samenvatting van beste duurzame ETF

Voor de samenvatting lezers onder ons, hebben wij in de onderstaande tabel een overzicht gemaakt van alle waterstof ETF’s uit dit artikel met de meest belangrijke punten. Verder in het artikel kun je meer informatie in detail vinden over elke ETF. Voor de beleggers die geen individuele aandelen willen kiezen vooral kleinere bedrijven die opkomen in een relatief nieuwe sector zijn op de beurs verhandelde fondsen het overwegen waard.

Top beste waterstof ETF:

Dit gedeelte van de artikel is subjectief, er is geen feitelijke lijst van wat de beste waterstof ETF’s zijn. Niemand kan namelijk de toekomst voorspellen. Maar dit zijn de waterstof ETF’s die wij de beste vinden:

1. L&G Hydrogen Economy ETF (HTWO)

De L&G Hydrogen Economy ETF heeft ongeveer een marketcap van 550 miljoen euro. In totaal heeft het fonds 29 aandelen in bezit. De L&G Hydrogen Economy ETF is een gediversifieerd ETF geografisch gezien en in afdelingen als bedrijven. De top 10 posities vormen ongeveer 40% van het totaal. De top vijf aandelen in dit ETF, worden in detail besproken in onze artikel over Beste Waterstof Aandelen onder andere Bloom Energy Corp, Plug Power en Fuellcell energy. Omdat dit ETF een groot aantal verschillende aandelen bezit en dus meerdere posities heeft is het risico lager omdat fondsen beter gespreid zijn over meerdere posities. 

Waterstof ETF VanEck Hydrogen Economy ETF

2. Global X Hydrogen ETF (HYDR)

De Global X Hydrogen ETF heeft meer dan 20 aandelen en is ook gediversifieerd per rechtsgebied en sector. Bij het beleggen van deze waterstof ETF kan je blootstelling geven aan verschillende waterstof aandelen, wat het risico verklaart dat bedrijven uiteindelijk failliet gaan. Dit is dezelfde voorzorgsmaatregel die de meeste beleggers in energie/grondstoffen nemen, en daarom zijn ETF’s in de ruimte populair geworden.

Waterstof ETF Global X Hydrogen ETF

3. Direxion Hydrogen ETF (HJEN)

Dit fonds volgt de Indxx Hydrogen Economy Index, die bedrijven bevat die goederen en/of diensten leveren die verband houden met de waterstofindustrie, inclusief waterstofopwekking en opslag, brandstofcellen, waterstofstations en op waterstof gebaseerde voertuigen, “zegt de website van het fonds. HJEN fonds heeft ook buitenlandse aandelen en aandelen uit verschillende sectoren. 

Waterstof ETF Direxion Hydrogen ETF

4. Defiance Next Gen H2 ETF (HDRO)

Alle vier de waterstof ETF’s die in deze lijst zijn geïntroduceerd, bevatten de belangrijkste waterstofaandelen van Rendler: Air Products & Chemicals (APD) en Linde PLC (LIN). Hoewel dit geen groene waterstofbedrijven zijn, zijn ze wel belangrijke spelers in de grijze waterstofbusiness en breiden ze uit naar de groene waterstofindustrie. Met hun uitgebreide ervaring in de waterstofbusiness dragen de twee bedrijven bij aan de diversificatie van deze ETF’s. 

Waterstof ETF Defiance Next Gen H2 ETF

Hoe kies je de beste waterstof ETF's

Bij het kiezen van een waterstof ETF moet men naast de methodologie van de onderliggende index en de prestaties van een ETF, rekening houden met verschillende andere factoren. Voor een betere vergelijking vindt u een lijst van alle waterstof-ETF’s met details over grootte, kosten, leeftijd, inkomen, woonplaats en replicatiemethode, gerangschikt op fondsgrootte.

Beste broker voor waterstof ETF's

Volgens onze schrijfers is gebleken dat DEGIRO de beste broker is om te starten met beleggen in duurzame ETF’s. DEGIRO heeft zijn eigen kernselectie waarin de duurzame ETF’s worden gecategoriseerd in verschillende sectoren.

Conclusie - Beste waterstof ETF

Het goedkope, transparante karakter van ETF’s maakt het een perfecte optie voor diversificatie. ETF’s hebben een goedkoop instappunt en het is gemakkelijk om de soorten activa die u koopt te zien. Wanneer u echter overstapt op een duurzaam ETF met hefboomwerking en inverse ETF’s, loopt u meer risico. De beloningen en risico’s worden dan ook vermenigvuldigd.

Veel, maar niet alle brokers bieden handel in ETF’s aan, en van degenen die dat wel doen, zullen niet alle brokers duurzame ETF’s aanbieden. Een nederlandse broker die wel een reeks duurzame ETF’s aanbieden is DEGIRO. U kunt de activalijst van elke online broker doorzoeken met de naam van een specifiek fonds of het bijbehorende tickersymbool.

Wilt u uw ETF portefeuille diversifiëren? Zie dan onze andere gerelateerde artikelen hier onder. 

RELATED POSTS

Redactioneel Disclaimer: Alles wat in dit artikel staat is onze mening. Wij geven geen financieel advies. Alle beleggers wordt geadviseerd om hun eigen onafhankelijke onderzoek naar beleggingsstrategieën te doen voordat ze een beleggingsbeslissing nemen. Bovendien worden beleggers erop gewezen dat de prestaties van beleggingsproducten uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige prijsstijgingen.