Welke Crypto Kopen (Beste Crypto)

Welke Crypto Kopen

Weet je nog niet welke crypto je moet kopen en ben je op zoek naar de beste cryptomunten? In dit artikel “welke crypto kopen” ontdek je wat de beste crypto’s zijn om in te investeren in 2022 onder andere zijn dit Bitcoin en Ethereum. 

Cryptocurrency is een digitale valuta die wordt beveiligd door cryptografie, waardoor het bijna onmogelijk is om te vervalsen of dubbel te besteden. Het is het afgelopen decennium populair geworden, waarbij Bitcoin de toonaangevende digitale valuta is geworden. Crypto is met name de laatste jaren een hot item geworden, omdat er dollars in het activum zijn gevlogen, waardoor de prijzen zijn gestegen en nog meer handelaren tot actie zijn gekomen.

Blockchain bedrijven geven hun eigen cryptomunten uit en maken deze cryptomunten vaak een vereiste voor interactie met hun platforms. Als een platform waarde toevoegt en mensen het willen gebruiken, moeten ze hun respectieve munten kopen, waardoor de prijs van het activum stijgt. Sommige munten, zoals SushiSwap, keren dividend uit aan investeerders uit inkomsten die worden gegenereerd via hun slimme contracten.

Bekijk onze topkeuzes voor de beste cryptomunten 2022. Ze omvatten enkele van de meest veelbelovende cryptocurrency in de blockchain-ruimte van vandaag.

1. Bitcoin (BTH) | Veelbelovende crypto 2022

Welke Crypto Kopen Bitcoin

Bitcoin (BTC) is een vorm van digitaal geld waardoor centrale autoriteiten zoals banken of overheden niet meer nodig zijn. In plaats daarvan gebruikt Bitcoin een peer-to-peer internetnetwerk om aankopen rechtstreeks tussen gebruikers te bevestigen. Gelanceerd in 2009 door een mysterieuze ontwikkelaar die bekend staat als Satoshi Nakamoto, Bitcoin was de eerste en meest waardevolle nieuwkomer in de opkomende klasse van activa die bekend staat als cryptocurrencies.

Theorieën over het nut van Bitcoin verschillen, maar het valt niet te ontkennen dat het sinds de oprichting de dominante speler in zijn vakgebied is geweest. De groeiende acceptatie van Bitcoin is de reddende genade; zowel particuliere als institutionele beleggers zijn klaar om eerst met Bitcoin in cryptocurrencies te duiken. Bovendien worden sommige van de slimste zakenmensen van vandaag steeds meer aangetrokken tot het ‘digitale goud’.  Bijvoorbeeld Jack Dorsey (voormalig CEO van Twitter en Square) heeft gezegd dat hij niet denkt dat er iets belangrijkers in zijn leven is om aan te werken dan focusen op Bitcoin, aangezien hij Bitcoin ziet als een manier voor arme landen om zich te wapenen tegen inflatie en voor snellere, goedkopere overboekingen over de grens. En hoewel de prijs van Bitcoin meer dan de helft verloor binnen twee maanden na het bereiken van een recordhoogte van ongeveer 58 duizend euro, zou de beslissing van Tesla (TSLA) om Bitcoin eerder dit jaar op de balans te zetten, kunnen dienen om meer instroom van bedrijfstreasury in te luiden over tijd.

2. Ethereum (ETH) | Beste cryptomunten lange termijn

Welke Crypto Kopen Ethereum

Ethereum, een slim contractplatform voor het maken van gedecentraliseerde apps (DApps), is in 2013 gemaakt door Vitalik Buterin en wordt geleverd met een eigen programmeertaal, Solidity. Om uw Solidity-slimme contracten op de blockchain van Ethereum uit te voeren, betaalt u een netwerkgasvergoeding in Ethereum’s token, Ether.

Ethereum legde de basis voor wat nu bekend staat als decentralized finance (DeFi). Het vroege succes van Ethereum heeft ertoe geleid dat een groot deel van de DeFi-ruimte afhankelijk is van de blockchain van Ethereum.

Naarmate Ethereum het komende jaar wordt geconverteerd naar versie 2.0, zullen de kosten drastisch dalen en krijgt een hele reeks nieuwe DApps hun kans om te schitteren.

3. Cardano (ADA) | Welke crypto valuta zijn populair

Welke Crypto Kopen Cardano

Cardano is een “Ouroboros proof-of-stake” cryptocurrency die is gemaakt met een op onderzoek gebaseerde benadering door ingenieurs, wiskundigen en cryptografie-experts. Het project is mede opgericht door Charles Hoskinson, een van de vijf oorspronkelijke oprichters van Ethereum. Na wat meningsverschillen te hebben gehad met de richting die Ethereum insloeg, vertrok hij en hielp later bij het creëren van Cardano.

Het team achter Cardano heeft zijn blockchain gecreëerd door middel van uitgebreide experimenten en peer-reviewed onderzoek. De onderzoekers achter het project hebben meer dan 90 papers geschreven over blockchain-technologie over een reeks onderwerpen. Dit onderzoek vormt de ruggengraat van Cardano.

Vanwege dit rigoureuze proces lijkt Cardano op te vallen tussen zijn proof-of-stake-peers en andere grote cryptocurrencies. Cardano wordt ook wel de “Ethereum-moordenaar” genoemd, omdat de blockchain naar verluidt tot meer in staat zou zijn. Dat gezegd hebbende, bevindt Cardano zich nog in de beginfase. Hoewel het Ethereum heeft verslagen tot het proof-of-stake consensusmodel, heeft het nog een lange weg te gaan op het gebied van gedecentraliseerde financiële toepassingen.

Cardano wil het financiële besturingssysteem van de wereld zijn door gedecentraliseerde financiële producten op te zetten die vergelijkbaar zijn met Ethereum en door oplossingen te bieden voor onder meer keteninteroperabiliteit, kiezersfraude en het traceren van juridische contracten. 

4. Litecoin (LTC) | Best cryptomunten 2022

Welke Crypto Kopen Litecoin

Litecoin, gelanceerd in 2011, was een van de eerste cryptocurrencies die in de voetsporen trad van Bitcoin en wordt vaak “zilver voor het goud van Bitcoin” genoemd. Het is gemaakt door Charlie Lee, een MIT-afgestudeerde en voormalig Google-ingenieur.

Litecoin is gebaseerd op een open-source wereldwijd betalingsnetwerk dat niet wordt gecontroleerd door een centrale autoriteit en gebruikt “scrypt” als bewijs van werk, dat kan worden gedecodeerd met behulp van CPU’s van consumentenkwaliteit. Hoewel Litecoin in veel opzichten op Bitcoin lijkt, heeft het een snellere blokgeneratiesnelheid en biedt het daarom een snellere transactiebevestigingstijd. Behalve ontwikkelaars is er een groeiend aantal handelaren die Litecoin accepteren.

5. Solana (SOL) | Beste crypto 2022

Welke Crypto Kopen Solana

Solana is ontwikkeld om het gebruik van gedecentraliseerde financiële (DeFi), gedecentraliseerde apps (DApps) en slimme contracten mogelijk te maken. Het draait op een unieke hybride proof-of-stake en proof-of-history-mechanismen die transacties snel en veilig helpen verwerken. SOL, Solana’s native token, drijft het platform aan.

6. Polkadot (DOT) | Cryptomunten met potentie

Welke Crypto Kopen Polkadot

Polkadot is een unieke proof-of-stake cryptocurrency die is gericht op het leveren van interoperabiliteit tussen andere blockchains. Het protocol is ontworpen om blockchains met en zonder toestemming met elkaar te verbinden, evenals orakels, zodat systemen onder één dak kunnen samenwerken.

De kerncomponent van Polkadot is de relaisketen die de interoperabiliteit van verschillende netwerken mogelijk maakt. Het maakt ook “parachains” of parallelle blockchains met hun eigen native tokens mogelijk voor specifieke gevallen.

Waar Polkadot verschilt van Ethereum, is dat ontwikkelaars in plaats van alleen gedecentraliseerde applicaties op Polkadot te maken, hun eigen blockchain kunnen maken en tegelijkertijd de beveiliging kunnen gebruiken die de keten van Polkadot al heeft. Met Ethereum kunnen ontwikkelaars nieuwe blockchains maken, maar ze moeten hun eigen beveiligingsmaatregelen nemen, waardoor nieuwe en kleinere projecten vatbaar zijn voor aanvallen, want hoe groter een blockchain, hoe meer beveiliging deze heeft. Dit concept in Polkadot staat bekend als gedeelde beveiliging.

Polkadot is gemaakt door Gavin Wood, een ander lid van de kernoprichters van het Ethereum-project die verschillende meningen hadden over de toekomst van het project. 

Welke Crypto Kopen Chainlink

Onze volgende cryptovaluta, LINK-USD, is een Ethereum-token dat het Chainlink-netwerk aandrijft. Volgens de originele whitepaper is Chainlink een gedecentraliseerd Oracle-netwerk (DON), of “een groep onafhankelijke blockchain-orakels die gegevens aan een blockchain verstrekken.”

Oracles zijn gegevensbronnen tussen de blockchain en de “echte” wereld. Met andere woorden, Chainlink wil onafhankelijke blockchainprojecten koppelen aan real-world data. In zijn eigen woorden werkt Chainlink aan het aanpakken van “het probleem van interoperabiliteit en connectiviteit”.

Volgens Kraken: “Elk orakel binnen het Chainlink-netwerk wordt gestimuleerd om nauwkeurige gegevens te verstrekken, omdat aan elk een reputatiescore wordt toegewezen.” LINK-USD wordt gebruikt om de orakels van het netwerk te betalen voor het leveren van veilige datafeeds.

Het opnemen van real-world data zou op de lange termijn een enorm potentieel kunnen betekenen voor blockchain-netwerken, en LINK-USD zou een leidende cryptostandaard kunnen worden onder gedecentraliseerde Oracle-netwerken. De crypto verdient verdere due diligence en een mogelijke plaats in langetermijnportefeuilles.

8. Uniswap (UNI) | Top cryptomunt 2022

Welke Crypto Kopen Uniswap

Uniswap is een op Ethereum gebaseerde DApp voor het uitwisselen van Ethereum-tokens via liquiditeitspools. Uniswap biedt 2 kernproducten: het verstrekken en gebruiken van liquiditeit.

Uniswap biedt gebruikers de mogelijkheid om op Ethereum gebaseerde cryptocurrencies direct uit te wisselen door gebruik te maken van zijn slimme contractliquiditeitspools. Deze liquiditeitspools worden gevuld door andere gebruikers, die de wisselkosten verdienen voor het verstrekken van liquiditeit.

Uniswap kosten moeten worden betaald met het UNI-token, waardoor het een van de beste keuzes van Benzinga Crypto is voor deze marktcyclus.

9. Stellarlumens (XLM) | Cryptomunt top

Welke Crypto Kopen Stellarlumens

Stellar is een open blockchain-netwerk dat is ontworpen om bedrijfsoplossingen te bieden door financiële instellingen met elkaar te verbinden voor grote transacties. Grote transacties tussen banken en beleggingsondernemingen die doorgaans meerdere dagen in beslag nemen, waarbij een aantal tussenpersonen betrokken zijn en die veel geld kosten kunnen nu vrijwel onmiddellijk worden uitgevoerd zonder tussenpersonen en kosten weinig tot niets voor degenen die de transactie uitvoeren.

Hoewel Stellar zichzelf heeft gepositioneerd als een enterprise blockchain voor institutionele transacties, is het nog steeds een open blockchain die door iedereen kan worden gebruikt. Het systeem maakt grensoverschrijdende transacties tussen alle valuta’s mogelijk. De eigen valuta van Stellar is Lumens (XLM). Het netwerk vereist dat gebruikers Lumens vasthouden om transacties op het netwerk te kunnen uitvoeren.

Stellar is opgericht door Jed McCaleb, een van de oprichters van Ripple Labs en ontwikkelaar van het Ripple-protocol. Hij verliet uiteindelijk zijn rol bij Ripple en ging verder met de oprichting van de Stellar Development Foundation.

10. Chiliz (CHZ) | Top 10 cryptomunt

Welke Crypto Kopen Chiliz

Chiliz is actief in de non-fungible token (NFT)-ruimte, die het nieuwste wereldwijde digitale token-fenomeen is geworden. Dergelijke op blockchain gebaseerde tokens zijn eigendomscertificaten van virtuele of fysieke activa. De meeste van deze token zijn momenteel gebouwd op het Ethereum-platform.

CHZ-USD is de cryptovaluta voor de Chiliz- en Socios.com-platforms. Chiliz.net is een tokenized sportbeurs waar fans sporttokens verhandelen of kopen. Het is de toonaangevende blockchain in de esports-arena geworden.

Evenzo kunnen gebruikers op Socios.com bijvoorbeeld stemrechten kopen voor hun favoriete teams. Ze werken samen met Europese voetbalclubs zoals FC Barcelona, ​​Manchester City, Juventus, Atletico de Madrid of Paris Saint-Germain. Deze clubs kunnen hun eigen tokens instellen en speciale voordelen aan fans verkopen, zoals stemrecht op teamshirtontwerpen of vroege toegang tot wedstrijdtickets. Er zijn meer dan 100 sportteams op het platform.

Het bedrijf begint ook zijn Amerikaanse activiteiten uit te breiden. CEO Alexandre Dreyfus merkte op: “het bedrijf bereidt zich voor om fantokens te lanceren met franchises van de vijf grote Amerikaanse sportcompetities.” Eind april werkte de groep samen met de New Jersey Devils van de National Hockey League. Het doel is meer inkomsten te genereren met het publiek en de betrokkenheid van fans te vergroten.

Sportliefhebbers kunnen Chiliz de komende maanden zeker nog verder opdrijven. Lezers van InvestorPlace.com zijn goed bekend met de enorme populariteit van fantasiesporten. Deelname door sportfans zou de Chiliz-token in de rug kunnen blijven bieden. Ten slotte werkt het bedrijf regelmatig de lijst met beurzen bij waar crypto-gebruikers CHZ-USD kunnen kopen.

Welke beste crypto kopen we in in 2022?

Eerst moet je zelf beslissen welke cryptocurrency je koopt, dit is dus geen financieel advies.

Ik zal nu mijn persoonlijke aanpak met je delen. Bij het beleggen in een crypto wil ik dat de cryptocurrency voldoet aan minimaal 4 eisen:

  1. Vooruitzichten voor adaptie
  2. Prijs en Volume
  3. Zorg ervoor dat de munt een doel heeft
  4. Sterk team

De top 10 beste crypto hierboven besproken voldoen grotendeels aan deze eisen. Dit wordt direct weerspiegeld in de marktkapitalisatie. Dit is de reden waarom het meest in deze crypto’s wordt geïnvesteerd.

Conclusie | Welke Crypto Kopen

Bitcoin kan zeker uw introductie in de crypto-industrie zijn, net zoals het kopen van een aandeel van Apple een gemakkelijke introductie is op de effectenmarkt. Er is echter zoveel meer onder de oppervlakte. Dit zou het jaar kunnen zijn waarin veel cryptomunten prime time bereiken. Naarmate mensen cryptomunten beginnen te begrijpen via hun praktijkvoorbeelden, kun je er zeker van zijn dat hun implementatie zal stijgen met de prijs van hun valuta en tokens.

In dit artikel hebben wij de beste cryptomunten 2022 behandeld. De veelbelovende cryptomunten 2022 zijn Bitcoin, Ethereum, Cardano, Polkadot, Litecoin, Chainlink, Solana, Uniswap, Stellarlumens en Chiliz. Dit waren de beste cryptomunten om in de gaten te houden. 

Nu je alles hebt gelezen over de bovenstaande beste cryptomunten, vraag je je misschien af welke van de 10 besproken cryptocurrencies je moet kopen voor een hoog rendement? Het kan moeilijk zijn om te bepalen wat de beste crypto’s is om te kopen en wanneer. De timing van beleggen in Bitcoin of andere digitale valuta is erg belangrijk. De truc is om cryptocurrencies te kopen wanneer de prijzen laag zijn en te verkopen wanneer de prijzen hoog zijn. Ook is het altijd belangrijk om alle ontwikkelingen in de gaten te houden en te analyseren wanneer je in cryptocurrencies belegt.

Vergeet niet dat het beste is om uw eigen onderzoek te doen of met een professionele financieel adviseur te praten voordat u investeringsbeslissingen neemt. Als u meer wilt weten over cryptocurrency zie onze andere artikelen “Wat is Crypto“, “Hoe koop ik Crypto” en Beste Crypto Apps.

Redactioneel Disclaimer: Alle beleggers wordt geadviseerd om hun eigen onafhankelijke onderzoek naar beleggingsstrategieën te doen voordat ze een beleggingsbeslissing nemen. Bovendien worden beleggers erop gewezen dat de prestaties van beleggingsproducten uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige prijsstijgingen.