Cryptomunten Kopen

Cryptomunten kopen

U wilt cryptomunten kopen, maar weet niet hoe en waar? Dan ben je hier aan het juiste adres! Investeren in crypto lijkt misschien ingewikkeld, maar het is veel gemakkelijker als je het in stappen opsplitst. Voor het beleggen of verhandelen van crypto is alleen een account bij een service of een beurs vereist, hoewel verdere veilige opslagpraktijken (bijvoorbeeld een hard wallet) worden aanbevolen.

Wat zijn cryptomunten?

Cryptocurrency is een digitaal betalingssysteem dat niet afhankelijk is van banken om transacties te verifiëren. Het is een peer-to-peer-systeem waarmee iedereen overal betalingen kan verzenden en ontvangen. In plaats van fysiek geld dat wordt rondgedragen en uitgewisseld in de echte wereld, bestaan cryptocurrency betalingen puur als digitale invoer in een online database die specifieke transacties beschrijft. Wanneer u cryptocurrency-fondsen overboekt, worden de transacties vastgelegd in een grootboek. Cryptocurrency wordt opgeslagen in digitale portemonnees.

Een bepalend kenmerk van cryptocurrencies is dat ze over het algemeen niet worden uitgegeven door een centrale autoriteit, het wordt niet ondersteund door een overheid of een bedrijf. De waarde ervan wordt uitsluitend bepaald door wat handelaren ervoor zullen betalen. Waardoor ze theoretisch immuun zijn voor overheidsinmenging of manipulatie.

Cryptocurrency heeft zijn naam gekregen omdat het codering gebruikt om transacties te verifiëren. Dit betekent dat geavanceerde codering betrokken is bij het opslaan en verzenden van cryptocurrency-gegevens tussen portefeuilles en naar openbare grootboeken. Het doel van encryptie is om beveiliging en veiligheid te bieden.

De eerste cryptocurrency was Bitcoin, die werd opgericht in 2009 en vandaag de dag nog steeds de bekendste is. Een groot deel van de interesse in cryptocurrencies is om te handelen voor winst, waarbij speculanten soms de prijzen omhoog stuwen.

Wat zijn dan de beste cryptomunten?

Vraagt je nu af om welke crypto kopen? Weet je nog niet welke crypto je moet kopen en ben je op zoek naar de beste cryptomunten van 2022? Zie dan dit artikel: Beste Cryptomunten in 2022. In dit artikel worden de beste cryptomunten in detail besproken.

Hoe koop je cryptomunten?

U vraagt zich misschien af hoe u veilig cryptocurrency kunt kopen. Er zijn meestal drie stappen bij betrokken. Dit zijn:

Stap 1: Een platform kiezen

De eerste stap is beslissen welk platform te gebruiken. Over het algemeen kunt u kiezen tussen een traditionele makelaar of een speciale cryptocurrency-uitwisseling:

  1. Traditionele makelaars. Dit zijn online brokers die manieren bieden om cryptocurrency te kopen en verkopen, evenals andere financiële activa zoals aandelen, obligaties en ETF’s. Deze platforms bieden doorgaans lagere handelskosten, maar minder crypto-functies.
  2. Cryptocurrency exchange. Er zijn veel cryptocurrency-uitwisselingen om uit te kiezen, elk met verschillende cryptocurrencies, portemonnee-opslag, rentedragende accountopties en meer. Veel beurzen rekenen op activa gebaseerde vergoedingen.

Overweeg bij het vergelijken van verschillende platforms welke cryptocurrencies worden aangeboden, welke kosten ze in rekening brengen, hun beveiligingsfuncties, opslag- en opnameopties en eventuele educatieve bronnen. U vraagt zich nu zeker af waar veilig Bitcoin of andere cryptomunten gekocht kunnen worden? In het volgende kopje worden de drie beste op een rijd gezet die ik zelf ook gebruik. Hieruit kan ieder persoon in Nederland een goede keuze maken.

De beste brokers | Top 3 crypto brokers

How To Invest In Cryptocurrency In 2021 Binance Logo
How To Invest In Cryptocurrency 2021 Coinbase Logo
Hoe Koop Ik Crypto

Binance
Binance is een van de beste cryptocurrency apps wereldwijd. Het heeft lagere handelskosten dan de meeste andere apps. Het biedt veel handelsparen tussen verschillende cryptocurrencies en is vergelijkbaar met andere toon aangevende beurzen. Binance heeft momenteel meer dan 400 verschillende altcoins om op hun platform te handelen. 

Coinbase
Een van de beste exchanges voor beginners is bijvoorbeeld Coinbase. Coinbase begon met het idee om iedereen, waar dan ook, te helpen, zodat ze gemakkelijk en veilig Bitcoin kunnen verzenden en ontvangen. Tegenwoordig biedt Coinbase een vertrouwd en gebruiksvriendelijk platform voor toegang tot de bredere cryptomarkt.

Bitvavo
Bitvavo is eind 2017 opgericht als broker, maar maakte snel de overstap naar een echte exchange. Hierdoor kunnen zij eenvoudige betaalmethodes zoals iDEAL, bankoverschrijving en Bancontact aanbieden gecombineerd met extreem lage handelskosten. Waar sommige concurrenten kosten tot wel 3% per transactie in rekening brengen, is dit bij Bitvavo maximaal 0.25%.

Je hebt de mogelijkheid om geld te storten of op te nemen van je account en dit allemaal binnen handbereik. Geld storten gaat makkelijk via een iDEAL betaling of met een bankoverschrijving. Daarnaast kun je de app beveiligen met een pincode of een vingerafdruk.

Het is ook mogelijke om een prijsalert voor je favoriete coin in te stellen, zodat je op de hoogte wordt gesteld wanneer een bepaalde prijs bereikt is. Over het algemeen is de app praktisch en makkelijk in gebruik. Bij Bitvavo ontvang je tot wel 10.50% rente over je crypto, zijn je ingebouwde wallets verzekerd en zijn ze geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Hoe koop je de cryptomunten? | nieuwe cryptomunten 2022

Stap 2: Financiering van uw account

Nadat u de crypto platform hebt gekozen die u wilt gebruiken om in crypto te investeren. U hoeft alleen maar een account aan te maken op de gekozen platform en het gegeven te volgen. De volgende stap om geld op uw account te storten, zodat u kunt beginnen met handelen. Bij de meeste crypto-exchanges kunnen gebruikers crypto kopen met behulp van fiat-valuta’s (d.w.z. door de overheid uitgegeven) zoals de Amerikaanse dollar, het Britse pond of de euro met hun bankpas of creditcard, hoewel dit per platform verschilt.

Crypto aankopen met creditcards worden als riskant beschouwd en sommige beurzen ondersteunen ze niet. Sommige creditcardmaatschappijen staan ook geen cryptotransacties toe. Dit komt omdat cryptocurrencies zeer volatiel zijn, en het is niet aan te raden om het risico te lopen schulden aan te gaan of mogelijk hoge creditcardtransactiekosten te betalen voor bepaalde activa.

Sommige platforms accepteren ook bankoverschrijvingen. De geaccepteerde betaalmethoden en de benodigde tijd voor stortingen of opnames verschillen per platform. Evenzo varieert de tijd die nodig is om deposito’s te wissen, per betalingsmethode.

Een belangrijke factor om te overwegen zijn de vergoedingen. Deze omvatten mogelijke transactiekosten voor stortingen en opnames plus handelskosten. De kosten variëren per betaalmethode en platform, zie vorige kopje voor meer details.

Stap 3: Een bestelling plaatsen

U kunt een bestelling plaatsen via het web- of mobiele platform van uw crypto beurs. Als u van plan bent cryptocurrencies te kopen, kunt u dit doen door “kopen” te selecteren, het ordertype te kiezen, het aantal cryptocurrencies in te voeren dat u wilt kopen en de bestelling te bevestigen. Hetzelfde proces is van toepassing op “verkoop”-orders.

Beste manier om cryptomunten te besparen

Stap 4: Bescherm uw cryptomunten

Zodra u cryptocurrency heeft gekocht, moet u deze veilig opslaan om deze te beschermen tegen hacks of diefstal. Bitcoin en andere cryptocurrency-transacties zijn moeilijk te traceren. Zodra u een transactie tussen portefeuilles start, is het vrijwel onmogelijk om te annuleren of uw geld terug te krijgen. Vanwege het gedecentraliseerde karakter van de blockchain, is het ook erg moeilijk om te zeggen wie de eigenaar is van welke portemonnee. Sommige bedrijven zijn toegewijd aan het verbinden van de identiteit van investeerders met crypto-wallets, zoals Chainalysis.

Een ongeautoriseerde transactie van uw uitwisseling kan de straat op of helemaal naar Australië zijn gegaan er is geen manier om precies te vertellen wie verantwoordelijk is. Dit maakt cryptocurrency de perfecte markt voor criminelen, hackers en oplichters. Bekijk de veiligheidsfuncties van het bedrijf voordat u een exchange- of wallet-app downloadt. Zoek naar 2-factor-authenticatie en back-end-codering om uw munten zo veilig mogelijk te houden.

Gewoonlijk wordt cryptocurrency opgeslagen in crypto-wallets, dit zijn fysieke apparaten of online software die worden gebruikt om de privésleutels van uw cryptocurrencies veilig op te slaan. Sommige beurzen bieden portefeuillediensten, waardoor u gemakkelijk rechtstreeks via het platform kunt opslaan. Niet alle beurzen of makelaars bieden u echter automatisch portefeuillediensten aan.

Er zijn verschillende aanbieders van portemonnees om uit te kiezen. De termen “hot wallet” en “cold wallet” worden gebruikt:

Hot wallet-opslag: “hot wallets” verwijzen naar crypto-opslag die online software gebruikt om de privésleutels van uw activa te beschermen.

Gebruik dus voor “hot wallets” op een exchange een speciaal wachtwoord met hoofdletters, symbolen, cijfers enz. Vergeet ook niet om de tweede authenticatie op alle uitwisselingen te activeren. 

Cold wallet-opslag: in tegenstelling tot hot wallets, vertrouwen cold wallets (ook bekend als hardware wallets) op offline elektronische apparaten om uw privésleutels veilig op te slaan.

Meestal hebben cold wallets de neiging om kosten in rekening te brengen, terwijl hot wallets dat niet doen.

Conclusie | Cryptomunten Kopen

Het proces voor het kopen van cryptomunten is iets ingewikkelder dan het proces om gewone aandelen te kopen. Dit komt vooral omdat het cryptocurrency ecosysteem en de infrastructuur niet zo goed ontwikkeld zijn als die van de reguliere handel.

Een bitcoin aankoopproces bestaat uit vier stappen: een dienst of broker voor de aankoop selecteren, verbinding maken met een betaalmethode, een bestelling plaatsen en zorgen voor veilige opslag van uw gekochte cryptocurrency. Elk van deze stappen vereist onderzoek en een zorgvuldige beoordeling van de voor- en nadelen van elke service. Het is nu duidelijk hoe en waar cryptocurrencies te kopen. Welke cryptomunten ga jij kopen?

Redactioneel Disclaimer: Alle beleggers wordt geadviseerd om hun eigen onafhankelijke onderzoek naar beleggingsstrategieën te doen voordat ze een beleggingsbeslissing nemen. Bovendien worden beleggers erop gewezen dat de prestaties van beleggingsproducten uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige prijsstijgingen.