Beste Altcoins 2022

Beste Altcoins

In dit artikel  laten wij aan u de beste altcoins in 2022 zien. Deze beste altcoins 2022 zijn de altcoins om in de gaten te houden voor april 2022. 

De term altcoin verwijst naar elke andere cryptocurrency dan Bitcoin. In 2017 omvatten altcoins voornamelijk Bitcoin concurrenten zoals Litecoin, Ethereum en Dogecoin.

Nu, met de explosie van gedecentraliseerde financiën (DeFi) en het toegenomen gebruik van slimme contracten, behoren de beste altcoins tot de beste projecten en bedrijven in de blockchain-ruimte. Deze DeFi-tokens bieden meer dan alleen speculatieve waarde; ze hebben echte inkomsten en een groot nut binnen de DeFi-industrie.

Blockchain bedrijven geven hun eigen cryptocurrency-tokens uit en maken deze tokens vaak een vereiste voor interactie met hun platforms. Als een platform waarde toevoegt en mensen het willen gebruiken, moeten ze hun respectieve token kopen, waardoor de prijs van het activum stijgt. Sommige tokens, zoals SushiSwap, keren dividend uit aan investeerders uit inkomsten die worden gegenereerd via hun slimme contracten.

Bekijk onze topkeuzes voor altcoins voor 2022. Ze omvatten enkele van de meest veelbelovende projecten in de blockchain-ruimte van vandaag.

De Beste Altcoins In 2022 Zijn:

1. Ethereum (ETH) | Beste altcoins lange termijn

Welke Crypto Kopen Ethereum

Ethereum, een slim contractplatform voor het maken van gedecentraliseerde apps (DApps), is in 2013 gemaakt door Vitalik Buterin en wordt geleverd met een eigen programmeertaal, Solidity. Om uw Solidity-slimme contracten op de blockchain van Ethereum uit te voeren, betaalt u een netwerkgasvergoeding in Ethereum’s token, Ether.

Ethereum legde de basis voor wat nu bekend staat als decentralized finance (DeFi). Het vroege succes van Ethereum heeft ertoe geleid dat een groot deel van de DeFi-ruimte afhankelijk is van de blockchain van Ethereum.

Naarmate Ethereum het komende jaar wordt geconverteerd naar versie 2.0, zullen de kosten drastisch dalen en krijgt een hele reeks nieuwe DApps hun kans om te schitteren.

Het ticket om op de Ethereum-blockchain te rijden, is het Ether-token (ETH), dat elke dag nuttiger wordt. Vanaf augustus 2021 heeft Ethereum een marktkapitalisatie van $ 362.34 miljard en één ETH wordt verhandeld voor $ 3.127.

2. Cardano (ADA) | Beste cryptomunten lange termijn

Welke Crypto Kopen Cardano

Cardano is een “Ouroboros proof-of-stake” cryptocurrency die is gemaakt met een op onderzoek gebaseerde benadering door ingenieurs, wiskundigen en cryptografie-experts. Het project is mede opgericht door Charles Hoskinson, een van de vijf oorspronkelijke oprichters van Ethereum. Na wat meningsverschillen te hebben gehad met de richting die Ethereum insloeg, vertrok hij en hielp later bij het creëren van Cardano.

Het team achter Cardano heeft zijn blockchain gecreëerd door middel van uitgebreide experimenten en peer-reviewed onderzoek. De onderzoekers achter het project hebben meer dan 90 papers geschreven over blockchain-technologie over een reeks onderwerpen. Dit onderzoek vormt de ruggengraat van Cardano.

Vanwege dit rigoureuze proces lijkt Cardano op te vallen tussen zijn proof-of-stake-peers en andere grote cryptocurrencies. Cardano wordt ook wel de “Ethereum-moordenaar” genoemd, omdat de blockchain naar verluidt tot meer in staat zou zijn. Dat gezegd hebbende, bevindt Cardano zich nog in de beginfase. Hoewel het Ethereum heeft verslagen tot het proof-of-stake consensusmodel, heeft het nog een lange weg te gaan op het gebied van gedecentraliseerde financiële toepassingen.

Cardano wil het financiële besturingssysteem van de wereld zijn door gedecentraliseerde financiële producten op te zetten die vergelijkbaar zijn met Ethereum en door oplossingen te bieden voor onder meer keteninteroperabiliteit, kiezersfraude en het traceren van juridische contracten. Vanaf augustus 2021 heeft Cardano een marktkapitalisatie van $ 50 miljard en een ADA wordt verhandeld voor $ 1,56.

3. Binancecoin (BNB) | Best altcoins 2022

Beste Altcoins Binancecoin

Binance Coin is een utility-cryptocurrency die werkt als een betalingsmethode voor de kosten die gepaard gaan met handelen op de Binance Exchange. Degenen die de token gebruiken als betaalmiddel voor de uitwisseling, kunnen met korting handelen. De blockchain van Binance Coin is ook het platform waarop de gedecentraliseerde uitwisseling van Binance werkt. De Binance-beurs is opgericht door Changpeng Zhao en is een van de meest gebruikte beurzen ter wereld op basis van handelsvolumes.

Binance Coin was aanvankelijk een ERC-20-token dat op de Ethereum-blockchain werkte. Het had uiteindelijk zijn eigen mainnet-lancering. Het netwerk maakt gebruik van een proof-of-stake consensusmodel. Vanaf augustus 2021 heeft Binance een marktkapitalisatie van $ 54 miljard, waarbij één BNB een waarde heeft van $ 350,41.

4. Aave (AAVE) | Beste cryptomunten korte termijn

Beste Altcoins Aave

Gedecentraliseerde leningen bieden hogere rentetarieven dan gecentraliseerde leningen met betere beveiliging en anonimiteit. Aave, een van de toonaangevende leenprotocollen van vandaag, betekent dat leners onderpand moeten bieden dat groter is dan het bedrag dat ze lenen in het slimme leningcontract. Het slimme contract houdt onderpand veilig in escrow gedurende de looptijd van de lening, waardoor de behoefte aan een vertrouwde tussenpersoon wordt vervangen.

Als de lener in gebreke blijft, wordt de geldschieter automatisch betaald door het slimme contract.

Aave biedt 10% APY voor bepaalde stablecoin-leningen waarvoor geen know-your-customer (KYC) vereist is, een product dat echt ongehoord is in traditionele financiën.

5. Polkadot (DOT) | Altcoins met potentie

Welke Crypto Kopen Polkadot

Polkadot is een unieke proof-of-stake cryptocurrency die is gericht op het leveren van interoperabiliteit tussen andere blockchains. Het protocol is ontworpen om blockchains met en zonder toestemming met elkaar te verbinden, evenals orakels, zodat systemen onder één dak kunnen samenwerken.

De kerncomponent van Polkadot is de relaisketen die de interoperabiliteit van verschillende netwerken mogelijk maakt. Het maakt ook “parachains” of parallelle blockchains met hun eigen native tokens mogelijk voor specifieke gevallen.

Waar Polkadot verschilt van Ethereum, is dat ontwikkelaars in plaats van alleen gedecentraliseerde applicaties op Polkadot te maken, hun eigen blockchain kunnen maken en tegelijkertijd de beveiliging kunnen gebruiken die de keten van Polkadot al heeft. Met Ethereum kunnen ontwikkelaars nieuwe blockchains maken, maar ze moeten hun eigen beveiligingsmaatregelen nemen, waardoor nieuwe en kleinere projecten vatbaar zijn voor aanvallen, want hoe groter een blockchain, hoe meer beveiliging deze heeft. Dit concept in Polkadot staat bekend als gedeelde beveiliging.

Polkadot is gemaakt door Gavin Wood, een ander lid van de kernoprichters van het Ethereum-project die verschillende meningen hadden over de toekomst van het project. Vanaf augustus 2021 heeft Polkadot een marktkapitalisatie van $ 20,75 miljard en één DOT wordt verhandeld voor $ 20,41.

Welke Crypto Kopen Chainlink

Onze volgende cryptovaluta, LINK-USD, is een Ethereum-token dat het Chainlink-netwerk aandrijft. Volgens de originele whitepaper is Chainlink een gedecentraliseerd Oracle-netwerk (DON), of “een groep onafhankelijke blockchain-orakels die gegevens aan een blockchain verstrekken.”

Oracles zijn gegevensbronnen tussen de blockchain en de “echte” wereld. Met andere woorden, Chainlink wil onafhankelijke blockchainprojecten koppelen aan real-world data. In zijn eigen woorden werkt Chainlink aan het aanpakken van “het probleem van interoperabiliteit en connectiviteit”.

Volgens Kraken: “Elk orakel binnen het Chainlink-netwerk wordt gestimuleerd om nauwkeurige gegevens te verstrekken, omdat aan elk een reputatiescore wordt toegewezen.” LINK-USD wordt gebruikt om de orakels van het netwerk te betalen voor het leveren van veilige datafeeds.

Het opnemen van real-world data zou op de lange termijn een enorm potentieel kunnen betekenen voor blockchain-netwerken, en LINK-USD zou een leidende cryptostandaard kunnen worden onder gedecentraliseerde Oracle-netwerken. De crypto verdient verdere due diligence en een mogelijke plaats in langetermijnportefeuilles.

7. Uniswap (UNI) | Top altcoin 2022

Welke Crypto Kopen Uniswap

Uniswap is een op Ethereum gebaseerde DApp voor het uitwisselen van Ethereum-tokens via liquiditeitspools. Uniswap biedt 2 kernproducten: het verstrekken en gebruiken van liquiditeit.

Uniswap biedt gebruikers de mogelijkheid om op Ethereum gebaseerde cryptocurrencies direct uit te wisselen door gebruik te maken van zijn slimme contractliquiditeitspools. Deze liquiditeitspools worden gevuld door andere gebruikers, die de wisselkosten verdienen voor het verstrekken van liquiditeit.

Uniswap kosten moeten worden betaald met het UNI-token, waardoor het een van de beste keuzes van Benzinga Crypto is voor deze marktcyclus.

8. Stellarlumens (XLM) | Altcoin top

Welke Crypto Kopen Stellarlumens

Stellar is een open blockchain-netwerk dat is ontworpen om bedrijfsoplossingen te bieden door financiële instellingen met elkaar te verbinden voor grote transacties. Grote transacties tussen banken en beleggingsondernemingen die doorgaans meerdere dagen in beslag nemen, waarbij een aantal tussenpersonen betrokken zijn en die veel geld kosten kunnen nu vrijwel onmiddellijk worden uitgevoerd zonder tussenpersonen en kosten weinig tot niets voor degenen die de transactie uitvoeren.

Hoewel Stellar zichzelf heeft gepositioneerd als een enterprise blockchain voor institutionele transacties, is het nog steeds een open blockchain die door iedereen kan worden gebruikt. Het systeem maakt grensoverschrijdende transacties tussen alle valuta’s mogelijk. De eigen valuta van Stellar is Lumens (XLM). Het netwerk vereist dat gebruikers Lumens vasthouden om transacties op het netwerk te kunnen uitvoeren.

Stellar is opgericht door Jed McCaleb, een van de oprichters van Ripple Labs en ontwikkelaar van het Ripple-protocol. Hij verliet uiteindelijk zijn rol bij Ripple en ging verder met de oprichting van de Stellar Development Foundation. Stellar Lumens heeft een marktkapitalisatie van $ 7 miljard en wordt gewaardeerd op $ 0,30 vanaf augustus 2021.

9. Chiliz (CHZ) | Top 10 altcoin

Welke Crypto Kopen Chiliz

Chiliz is actief in de non-fungible token (NFT)-ruimte, die het nieuwste wereldwijde digitale token-fenomeen is geworden. Dergelijke op blockchain gebaseerde tokens zijn eigendomscertificaten van virtuele of fysieke activa. De meeste van deze token zijn momenteel gebouwd op het Ethereum-platform.

CHZ-USD is de cryptovaluta voor de Chiliz- en Socios.com-platforms. Chiliz.net is een tokenized sportbeurs waar fans sporttokens verhandelen of kopen. Het is de toonaangevende blockchain in de esports-arena geworden.

Evenzo kunnen gebruikers op Socios.com bijvoorbeeld stemrechten kopen voor hun favoriete teams. Ze werken samen met Europese voetbalclubs zoals FC Barcelona, ​​Manchester City, Juventus, Atletico de Madrid of Paris Saint-Germain. Deze clubs kunnen hun eigen tokens instellen en speciale voordelen aan fans verkopen, zoals stemrecht op teamshirtontwerpen of vroege toegang tot wedstrijdtickets. Er zijn meer dan 100 sportteams op het platform.

Het bedrijf begint ook zijn Amerikaanse activiteiten uit te breiden. CEO Alexandre Dreyfus merkte op: “het bedrijf bereidt zich voor om fantokens te lanceren met franchises van de vijf grote Amerikaanse sportcompetities.” Eind april werkte de groep samen met de New Jersey Devils van de National Hockey League. Het doel is meer inkomsten te genereren met het publiek en de betrokkenheid van fans te vergroten.

Sportliefhebbers kunnen Chiliz de komende maanden zeker nog verder opdrijven. Lezers van InvestorPlace.com zijn goed bekend met de enorme populariteit van fantasiesporten. Deelname door sportfans zou de Chiliz-token in de rug kunnen blijven bieden. Ten slotte werkt het bedrijf regelmatig de lijst met beurzen bij waar crypto-gebruikers CHZ-USD kunnen kopen.

10. Zilliqa (ZIL) | Top 10 altcoins 2022

Beste Altcoins Zilliqa

Zilliqa is de eerste openbare blockchain geworden die sharding implementeert, wat “een manier van partitioneren is om de reken- en opslagwerklast te spreiden over een peer-to-peer (P2P) -netwerk, zodat elk knooppunt niet verantwoordelijk is voor het verwerken van de volledige transactiebelasting van het netwerk. In plaats daarvan bewaart elk knooppunt alleen informatie met betrekking tot zijn partitie of shard.

Onderzoek beschouwt sharding als “een van de meest veelbelovende oplossingen om blockchain te schalen.” Omdat het een groot aantal transacties aankan, merken bedrijven dit op. Het platform heeft ook een eigen programmeertaal, Scilla. Het mainnet werd gelanceerd in januari 2019.

Half mei lanceerde Ziliqia SocialPay op Twitter (NYSE:TWTR). Door middel van sociale betrokkenheid worden Twitter-gebruikers beloond met ZIL-USD.

Zilliqa is ontwikkeld aan de National University of Singapore en wordt ondersteund door Neo Global Capital, One Block Capital en andere durfkapitaalinvesteerders. De groep werkt de lijst bij van crypto-uitwisselingen waar geïnteresseerde beleggers ZIL-USD kunnen kopen.

Conclusie | Beste Altcoins 2022

Bitcoin kan zeker uw introductie in de crypto-industrie zijn, net zoals het kopen van een aandeel van Apple een gemakkelijke introductie is op de effectenmarkt. Er is echter zoveel meer onder de oppervlakte. Dit zou het jaar kunnen zijn waarin veel altcoins en NFTs prime time bereiken. Naarmate mensen altcoins beginnen te begrijpen via hun praktijkvoorbeelden, kun je er zeker van zijn dat hun implementatie zal stijgen met de prijs van hun valuta en tokens. 

In dit artikel hebben wij de beste altcoins 2021 en 2022 behandeld. De veelbelovende altcoins 2022 zijn Ethereum, Cardano, Polkadot, Binancecoin, Chainlink, Aave, Uniswap, Stellarlumens, Chiliz en Zilliqa. Dit waren de beste altcoins om in de gaten te houden. 

Vergeet niet dat het beste is om uw eigen onderzoek te doen of met een professionele financieel adviseur te praten voordat u investeringsbeslissingen neemt. Als u meer wilt weten over cryptocurrency en altcoins zie onze andere artikelen Hoe Koop ik Crypto In 2022 en Beste Crypto Apps.

Redactioneel Disclaimer: Alle beleggers wordt geadviseerd om hun eigen onafhankelijke onderzoek naar beleggingsstrategieën te doen voordat ze een beleggingsbeslissing nemen. Bovendien worden beleggers erop gewezen dat de prestaties van beleggingsproducten uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige prijsstijgingen.