Beste Bijbaantjes Voor Studenten

Dit artikel is laatst geupdate op: 10/10/2021

Beste Bijbaantjes Voor Studenten

Het leven van een scholier of student is vrij duur. Denk aan collegeld, boeken, kamerhuur. Dan heb je nog eens boodschappen, verzekeringen, kleding, uiteten gaan etc. Je bent al gauw honderden euros per maand kwijt. Om dit mooi te compenseren is het verstandig om een goed betaalde bijbaan te vinden die bij jou past. Niet alleen verdien jij geld, maar ontmoet je ook leuke collega’s, ontwikkel je vaardigheden en bouw je een mooi cv op. Weet je niet wat de beste bijbaantje voor je is? Geen zorgen, dan ben je op het goede adres

Mogelijk zijn niet al deze bijbanen even makkelijk te vinden. Maar één ding is zeker: ze betalen goed. In dit artikel “Beste bijbaantjes voor studenten” laten wij aan u de tien populairste en best betaalde bijbanen zien voor jongeren/studenten.

1. Bijles geven - best betaalde bijbaan scholieren

€12 – €15 per uur

Het geven van bijles is een uitstekende optie om wat geld te verdienen. Het valt goed to combineren met jouw studieleven, omdat je natuurlijk zelf bepaalt wanneer het best voor je uitkomt. Het is een leuke baan waarbij je een band opbouwt met jouw bijleskinderen en je ziet heel duidelijk hoe ze progressief ontwikkelen met behulp van jouw begeleiding. Het is tevens wel van belang dat je de vakken waarin je bijles gaat geven enigszins beheerst. Hoe meer vakken je beheerst, hoe meer mensen je kan vinden om bijles te geven.

Tegenwoordig kun je ook steeds makkelijker bijles geven op de basisschool. Denk aan vakken zoals begrijpend lezen, redactie en rekensommen. Je geeft hun de juiste begeleiding, zodat ze uiteindelijk zelfstandig en met vertrouwen verder kunnen in het onderwijs.

Dus ben je nou goed in bijvoorbeeld het vak Nederlands, wiskunde of scheikunde?
Zoek dan naar vacatures bij een bijles school of probeer scholieren/kinderen in je kenniskring te vinden die net een tandje bij moeten zetten bij de vakken die jij kan geven. Ouders zijn tevens bereid om mooie bedragen neer te tellen.

2. Werken in de horeca - leuke bijbaantjes 16 jaar

€10 – €20 per uur (exl. fooi)

In de horeca kan je vele kanten op gaan. Zo zijn er talloze vacatures voor bediening, catering, kassa- en magazijnmedewerker, verkoper, chef, schoonmaak enzovoort. In de horeca zorg jij vaak voor de klantbeleving. Als bediening medewerker bijvoorbeeld serveer je met een glimlach het eten en drinken aan de gasten, doe je even een praatje en help je ze graag als ze vragen hebben. 

Het bedrag dat je verdiend hangt vaak af aan je leeftijd en de plek/functie. Zo verdient een 18 jarige vaak rond de €10,- en een 21 jarige al gauw €15 euro gemiddeld. Vaak komt fooi en vakantiegeld mooi erbovenop.

Ben jij van plan om op kamers te gaan? Dan is werken in de horeca wellicht een verstandige keuze. Zo woon je dichter bij je werk/school en leer je echt om verstandig te leven en vaardigheden op te bouwen. Het geld dat je verdiend in de horeca kun je onder andere besteden aan jouw kamerhuur. Voor jongeren/studenten is dit dan ook vaak een goeie optie om ervaring op te bouwen en te combineren met het studentenleven.

3. Een eigen site starten - bijbaantjes 18 jaar

€1 – €1000 per maand

Met een significante toename van het internetverkeer is het niet gek dat heel veel mensen geld proberen te verdienen met het maken van hun eigen website. Zodra jouw site verzorgd en geoptimaliseerd is, kun je aardig wat verdienen. Een mooie manier om een passief inkomen te hebben.

Nou zijn er verschillende manieren van van makkelijk tot moeilijk om meer internetbezoekers te krijgen en dus om meer geld te verdienen met jouw website. Denk aan Google adsense, waarbij advertenties van derde partijen op jouw website geplaatst worden. Hoe meer mensen jouw site bezoeken, hoe meer het oplevert.
Een ander voorbeeld om je site te managen is door je eigen producten te verkopen of dienst te verlenen. Je kan heel creatief mee zijn. Verkoop je producten die trending zijn of lekker 2e hands spullen? Wil je een game programmeren of een dienst verlenen? Alles kan.

Iedereen kan geld verdienen met een website. Hiervoor kost het natuurlijk wel veel tijd en inspanning, omdat je niet in één dag duizenden bezoekers hebt. Maar zodra je blijft doorzetten en je goed inleest hoe je het best een site moet managen, dan is dit echt dé manier om lekker relaxed op je eigen tempo vanuit huis geld te verdienen.

4. Helpdesk medewerker (callcenter) - leuke bijbaantjes 17 jaar

€12 – €15 per uur

Met een significante toename in online verkeer, is het aantal call centers in Nederland is groter dan ooit. Vooral door de covid-19 situatie besteden consumenten steeds meer en meer tijd op het internet. De vraag naar helpdesk medewerkers is hierdoor zeer groot en gewild. Tegenwoordig kun je gemakkelijk en relaxed vanuit huis werken. Je verdient ook nog eens redelijk goed. Dus vind je het leuk om mensen telefonisch te helpen? Dan zou dit zomaar iets voor je kunnen zijn.

Als helpdesk medewerker los jij graag problemen op, beantwoord je ICT-gerelateerde vragen en geef je advies. Dit terwijl je klantvriendelijk en gestructureerd te werk gaat. Jij bent als het ware het aanspreekpunt binnen het bedrijf. Werken als helpdesk medewerker biedt ook diverse doorgroeimogelijkheden, zoals naar trainer, coach of teamleider.

Heb je nog weinig ervaring in de ICT sector? Geen zorgen! Voordat je begint te werken, krijg je vaak een uitgebreide training aangeboden waarin je geleerd wordt over wat alles wat je kan verwachten en hoe je daarmee het beste om moet gaan. Je leert alle ins en outs van het vak, maak je kennis met je collega’s en kom je meer te weten over het bedrijf waarin je werkt. 

5. Krantenbezorger - leuke bijbaantjes 15 jaar

€6 – €15 per uur

Kranten bezorgen is een zeer populaire bijbaan onder jongeren en vaak ook de eerste bijbaan. Met een krantenwijk kun je goed bijverdienen, vanaf 18 jaar verdien je rond de € 10 per uur. In het weekend ligt de vergoeding vaak ook hoger. Vaak ben je tussen de één en drie uur aan het werk, afhankelijk van de grootte van jouw krantenwijk. De krant wordt altijd bezorgd van maandag tot en met zaterdag.  Jij geeft zelf aan hoeveel dagen je wilt bezorgen, dus je kan heel flexibel te werk gaan. Dit zorgt ervoor dat jouw werk als krantenbezorger goed te combineren valt met school en buitenschoolse activiteiten.

Dus dagelijkse beweging terwijl je in de buitenlucht aan het werk bent, op je gemak kranten in de ochtend of middag bezorgen en tegelijkertijd naar muziek luisteren, zelf bepalen wanneer je wil werken, niemand die op je vingers kijkt en een gratis abonnement op je favoriete krant. Ben jij minimaal 15 jaar oud en heb je geen moeite met vroeg opstaan? Dan is dit bijbaan echt wat voor jou!

6. Werken als oppasser - bijbaantjes 16 jaar ideeën

€5 – €15 per uur

Een ontzettend leuke bijbaantje om te doen is het oppassen van kinderen. Voor oppaswerk is er geen leeftijd aan gebonden. Je kan dus al vroeg beginnen met het oppassen van kinderen en het verdient ook nog eens redelijk goed. Ook is het leuk omdat je echt tijd besteed om leuke activiteiten te doen met de kinderen. Het leven zit natuurlijk vol met verassingen, de ene dag kan je lekker samen een film pakken, de volgende dag kan je samen gaan gamen of koekjes bakken. Je wordt er heel vindingrijk en creatief van. Door vaak met kinderen om te gaan wordt je echt een expert in communicatie.

Om te beginnen probeer een kind te zoeken binnen jouw kenniskring. Denk aan je neefjes, nichtjes of buurkinderen. Dit heeft als voordeel dat de ouders jouw vertrouwen en dat je het heel gezellig kan hebben met de kinderen. Je kan altijd ook lokale vacatures vinden op de site. Ze geven ook altijd aan wat ze van je verwachten en hoeveel ze bereid zijn om te betalen.

7. Sales functie - vakantiewerk 16 jaar

€15 – €30 per uur

Onder salesfuncties vallen de beroepen waarin je een financiële overeenkomst probeert te creëren tussen bedrijf en cliënt. denk hierbij aan het verkoop van producten of het regelen van een contract voor een bepaalde dienst. Voorbeelden zijn accountmanager, sales medewerker/manager, commercieel directeur en broker.

Je gaat telefonisch in gesprek met eigenaren en beslissingsbevoegden van een bedrijf. Je leg de situatie voor en bespreek de risicos en oplossingen om samen tot een overeenkomst te komen. Dit is echt een top baan waarin je jouw sociale netwerk uitbreidt en kennis en werkervaring vergaart op het gebied van juridische zaken en financiën.

8. Chauffeur/transporteur - beste bijbaantjes voor studenten

€10 – €20 per uur

Een zeer aantrekkelijke bijbaan voor studenten is chauffeur. Steeds meer organisaties en particulieren zijn op zoek naar een chauffeur om overal naartoe gebracht te worden. Zo ben jij verantwoordelijk om diegene van A naar B te brengen en tussendoor een leuke praatje te doen. Een uitstekende gelegenheid om jouw sociaal netwerk uit te breiden. Ook krijg je de kans om in mooie auto’s te rijden. Vervoer jij toch liever producten? Dat kan natuurlijk ook. Als pakketbezorger of vrachtwagenchauffeur bezorg jij bestellingen/producten bij bedrijven of particulieren.

Dus ben jij minimaal 18 jaar en heb jij een rijbewijs met rijervaring? Ben jij klantgericht en goed in plannen? Dan is chauffeur/transporteur wellicht iets voor jou.  Je krijg er soms flink voor betaald omdat de aanbod van chauffeurs laag is, terwijl de vraag ernaar groot is.

9. Supermarkt medewerker - beste bijbaantjes 15 jaar

€5 – €15 per uur

Ook al verdien je als supermarkt medewerker niet al te veel, toch blijft dit één van de populairste bijbanen onder studenten/scholieren. Bij een supermarkt zijn er natuurlijk verschillende afdelingen. Je kan bijvoorbeeld werken achter de kassa, als vakkenvuller of bij de brood- en versafdeling. Daarnaast heb je veel contact met consumenten. Je helpt je klanten en je werkt vaak samen met je collega’s. Altijd leuk!

Je kan al op je 15e gaan beginnen met werken bij een supermarkt en het is vaak niet lastig werk. Ook ben je heel flexibel en dat maakt het perfect om te combineren met jouw studie/hobby’s. Tot slot verdien je er redelijk aardig mee. Bij sommige supermarkten verdien je zelfs het dubbele in het weekend!

10.Thuiszorg medewerker- beste bijbaantjes 16 jaar

€10 – €15 per uur

Werken in de zorg betaalt beter dan de meeste denken. Organisaties in de thuiszorg zijn massaal op zoek naar jongeren die eenvoudige huishoudelijke taken willen uitvoeren. Denk aan alles dat te maken heeft met het huishouden. De afwas doen, boodschappen, eenvoudige klusjes etc.

Je hebt dus een belangrijke sociale functie. Communicatie is hierin belangrijk. Zo kan je ouderen of mensen met een chronische ziekte helpen door hun gezelschap te bieden of voor hun te zorgen. Hiervoor heb je niet per se een zorgdiploma nodig. Niet alleen verricht je een goede daad, je verdient er ook aardig wat geld mee!

Jouw ideale bijbaan vinden - beste bijbaan voor jongeren

Zin gekregen om een nieuwe bijbaan te vinden, maar weet je niet waar je moet beginnen? Het internet staat vol met vacatures. In dit artikel hebben we de complete lijst van Nederlandse vacaturebanken toegevoegd voor jou. Veel succes met het zoeken naar jouw perfecte bijbaantje!

Heb je al een vacature gevonden die bij jou past? Dan is het tijd om een cv en sollicitatiebrief te maken.  Met cvster heb jij tegen een kleine prijs een mooie cv in handen.

Wil je meer weten over hoe je geld kan verdienen zie onze andere artikel: Beste manieren om geld te verdienen vanuit huis.

Gerelateerde Artikelen - beste bijbaan voor jongeren