De Top 10 Duurste Pokemon Kaart Ter Wereld

De Pokemon Trading Card Game, die oorspronkelijk in de jaren negentig in Japan werd uitgebracht om de Pokémon-videogames te begeleiden, is getransformeerd tot een van de populairste ruilkaartspellen aller tijden.

Vanwege de groeiende populariteit van de franchise, kunnen enkele van de duurste Pokemon kaarten worden verkocht in het bereik van een miljoen. Dat klinkt in eerste instantie misschien schokkend, maar aangezien Pokémon een wereldwijd fenomeen is, is er een enorme, gepassioneerde verzamelaarsbasis over de hele wereld die wacht om deze gewaardeerde kaarten in handen te krijgen.

Pokemon kaarten zijn verzamelobjecten en veel sets zijn jaren geleden niet meer gedrukt. De inherent beperkte voorraad van elk kaarttype betekent dat naarmate de tijd verstrijkt de kaarten moeilijker te verkrijgen zijn, en daardoor de waarde zal stijgen.

Daarom is het investeringsmodel met Pokémon-kaarten buitengewoon eenvoudig: na aankoop van een zeldzame kaart, hoe langer je deze vasthoudt, hoe meer winst je maakt wanneer je besluit te verkopen. Er is vrijwel geen kans dat een kaart die niet meer wordt gedrukt in de loop van de tijd in waarde daalt. Net als aandelen en crypto kan pokemon kaarten een investering zijn.

Van trofeekaarten tot First Edition Pokemon kaarten tot minder bekende zeldzaamheden, de waarde van deze kaarten is behoorlijk indrukwekkend. De Duurste Pokemon Kaart ter wereld is namelijke meerdere huizen waard. In deze artikel bekijken we de top 10 duurste pokemon kaarten ter wereld.

10. 1999 Tropical Mega Battle Tropical Wind Trainer Card | Waarde pokemon kaarten 2020

Prijs in 2020: €60,000

Duurste Pokemon Kaart 1999-Pokemon-Japanese-Promo-Tropical-Mega-Battle-Tropical-Wind-Trainer-Card

Een tijdje geleden zagen we hoe duur de nummer twee trainerkaart uit de Pokemon Tropical Mega Battle uit 1999 zelfs zonder een numeriek PSA-cijfer zou kunnen zijn. En nu zien we hoe duur de trainerkaart kan zijn die wordt gegeven aan alle spelers die in 1999 hebben deelgenomen aan het Hilton Hawaiian Village, als deze in PSA 10 Gem Mint-conditie wordt beoordeeld.

Deze dure pokemon kaart, met Psyduck en Jigglypuff slaperig in een hangmat in een tropische omgeving, is een hobby-icoon en een van de meest gewilde trainerkaarten geworden.

9. 1998 Pokemon Japanese Promo Tamamushi University Magikarp Trophy Car

Prijs in 2021: €61,100

Duurste Pokemon Kaart Magikarp

De Tamamushi University Hyper Test is een tweedaags evenement dat in juni 1998 in Osaka, Japan wordt gehouden. Om te worden uitgenodigd, moeten kinderen slagen voor een reeks testvragen die binnen een bepaalde tijdslimiet moeten worden ingevuld en verzonden. Deelnemers nemen het tegen elkaar op in verschillende leeftijdsgroepen en de winnaar ontvangt een kaart als prijs. Hoewel het de bedoeling is dat er 1.000 exemplaren worden verspreid, weet niemand zeker hoeveel het er daadwerkelijk zullen zijn. Zoals we allemaal weten, is deze kaart de duurste Magikarp kaart in de hele Pokemon serie en een van de meest waardevolle Pokémon-kaarten.

8. 2005 Pokemon Play Third Season Promo 70,000 Points Holo Umbreon Gold Star | De duurste pokemon kaart

Prijs in 2021: €63,100

Duurste Pokemon Kaart Umbreon

Van 2003 tot 2006 kunnen PLAY-promotiekaartleden Pokemon Players Club-leden exclusieve kaarten krijgen door verschillende taken te voltooien om ervaringspunten (EXP) te verdienen. Als een speler bijvoorbeeld een gevecht begint, een gevecht wint of deelneemt aan een toernooi, verzamelt hij of zij punten die kunnen worden gebruikt om bepaalde prijskaarten te verdienen. Vijf gouden sterrenkaarten zijn het moeilijkst te verkrijgen vanwege hun hoge ervaringsdrempel, terwijl Umbreon het moeilijkst te verkrijgen is, met een vereiste van 70.000 punten.

7. 1999 Pokemon Shadowless Charizard | Duurste pokémon kaart 2022

Prijs in 2021: €68,600

Duurste Pokemon Kaart Charizard Shadowless

Hoewel de productie van de “Shadowless” Charizard niet zo groot zal zijn als de eerste versie, blijft hij stijgen naar een ongelooflijk prijsniveau dat ooit ondenkbaar was. Een paar jaar geleden kon je deze kaart onder PSA 10 houders vinden voor minder dan € 10.000, maar naarmate de kaartprijzen hoger worden, lijken deze prijzen niet snel te herstellen. Het uiterlijk van “Shadowless” Charizard is hetzelfde als dat van de eerste editie, maar het merkteken van “eerste editie” is verwijderd in de linkerbenedenhoek van het tekenkader. Soms zie je de eerste editie met het label “First Edition Shadowless”, maar dit is niet nodig omdat alle eerste edities van de vuurspuwende draak de schaduw achter het karakterframe missen. In die zin kun je altijd onthouden dat alle eerste edities schaduwloos zijn, maar niet alle schaduwloze eerste edities.

6. 1999 Japanese Super Secret Battle Number One Trainer | Zeldzame pokemon kaarten

Prijs in 2020: €81,000

Duurste Pokemon Kaart Japanese Super Secret Battle Number One Trainer

De promotiekaart van de Pokemon Super Secret Battle “No. 1 Trainer” uit 1999 heeft slechts 7 voorbeelden die zijn beoordeeld door de PSA, waardoor het een van de zeldzaamste Pokemon-kaarten is die er zijn. Het regionale supergeheime strijdevenement dat van juli tot augustus 1999 werd gehouden, bood studenten van de derde tot de elfde klas de kans om te strijden om het bekronende kampioenschap. Als je wint, krijgt de kampioen van elk regionaal toernooi deze voorwerpkaart als prijs. Deze kaart is ontworpen door Hideki Kazam. De linkerkant is het holografische beeld van Super Dream en de rechterkant is de elfenbal, dus het is gemakkelijk te identificeren. Op de onderkant van de kaart staat: “De kampioen van het officiële Pokémon Card Game Tournament wordt hier erkend en deze eer wordt geprezen. Dit bewijst dat de persoon in het bezit van deze kaart heeft deelgenomen aan de beste beslissende ronde van de Japanse Secret Super Battle. “

5. 2000 Neo Genesis First Edition Holo Lugia | Hoe duur is de pokemon kaart

Prijs in 2021: €131,000

De Neo Genesis-set uit 2000 is de eerste game met de tweede generatie Pokemon van gouden en zilveren videogames, die zijn gebouwd op het grote succes van rode en blauwe games. Gezien het feit dat Charizard en Blastoise beroemd zijn geworden als boxart-personages in respectievelijk Red en Blue-games, doet Lugia dat ook.

De moeilijkheid om deze kaart in zijn beste staat te vinden, maakt hem echter verder in het hogere rijk van dure Pokemon-kaarten. Het afdrukprobleem is het probleem van de hele New Genesis-serie, en de Lugia-kaart is daarop geen uitzondering. Ongeveer 2% van de Lugia’s met PSA-classificatie ontving een PSA 10-classificatie en nog minder BGS ontving het BGS 10 Pristine-label. De vorige prijs van PSA 10 Lugias was  € 76.000 en € 129.000, maar de prijs van BGS 10 in mei 2021 was zelfs nog hoger met US € 144.300.

Duurste Pokemon Kaart Lugia

4. 1998 Pokemon Japanese Promo Family Event Holo Kangaskhan Trophy Card | Top 10 duurste pokemon kaarten

Prijs in 2020: €136,000

Duurste Pokemon Kaart Kangashkan

Een andere heilige graaltrofeekaart, de Japanse Kangaskhan Family Event Card uit 1998, is nog steeds een van de zeldzaamste en meest wenselijke kaarten onder alle Pokemon-kaarten. In vergelijking met andere trofeekaarten is deze kaart vooral interessant omdat de teams van ouders en kinderen met elkaar strijden om de kaart, wat een bewonderenswaardige poging is om familiebanden op te bouwen. De organisatoren van de wedstrijd kozen terecht de kangoeroe-achtige kangoeroe kangoeroe kangoeroe kangoeroe kangoeroe als mascotte van de trofeekaart. Slechts 47 exemplaren voldeden aan de PSA-classificatietabel, waarvan er 11 werden beoordeeld onder PSA 10-omstandigheden.

3. 1998 “Backless Blastoise” Commissioned Presentation Galaxy Star Holo | Duurste pokemon kaart ter wereld

Prijs in 2021: €319,000

Duurste Pokemon Kaart Blastoise

Wizards of the Coast drukte deze uiterst zeldzame demokaart ergens in 1998 als een proefrun, toen het zijn inspanningen opvoerde om de Engelse versie van het basispakket in 1999 te lanceren. Hoewel het er hetzelfde uitziet als het basispak van Blastoise, moet u er rekening mee houden dat het vierkante hoeken heeft in plaats van afgeronde hoeken. Bovendien is de achterkant van de kaart helemaal blanco. Amateurs geloven dat WOTC slechts twee van dergelijke “backless Blastoise”-kaarten heeft gedrukt, dus toen deze kaart begin 2021 werd geveild, waren de amateurs geschokt. Aangezien de verkoopprijs van deze kaart op de markt € 360.000 is, kan ik me alleen maar voorstellen hoeveel hij zou verkopen als Charizard de eerste was die hem zou verkopen.

2. 1998 Japanese Promo Card - HOLO - Illustrator Pikachu - PSA 7 NRMT | Duurste pokemon kaarten

Prijs in 2021: €325,200

Duurste Pokemon Kaart Pikachu

Eind jaren negentig hield het Japanse mangatijdschrift CoroCoro Comic een reeks illustratiewedstrijden waarin deelnemers hun eigen unieke Pokémon-ontwerpen en aanvallen instuurden. Ze wisten toen nog niet dat deze spellen zouden leiden tot een van de zeldzaamste en meest waardevolle Pokémon-kaarten: Pikachu Illustrator. De winnaars van de wedstrijd ontvingen niet alleen meerdere exemplaren van de kaarten met hun eigen winnende ontwerpen, wat op zich al heel spannend was, elk van hen ontving als extra prijs ook een exemplaar van de Pikachu Illustrator-kaart. De winnaar van de wedstrijd verdeelde slechts 39 exemplaren, maar iedereen kan raden hoeveel exemplaren er vandaag nog over zijn. Aangezien dit voorbeeld op PSA 7-niveau € 375.000 kost, kost waarschijnlijk de PSA 10 in de richting van meer dan € 1 miljoen.

1. 1999 First Edition Charizard | Duurste pokemon kaart ooit

Prijs in 2021: €346,450

Duurste Pokemon Kaart Charizard

Hoewel Pikachu de mascotte van de Pokemon-franchise is, is Charizard lang de meest wenselijke van alle eerste Pokemon kaarten geweest. Verscheen op de albumhoes van de Pokemon Red-videogame die halverwege de jaren 90 werd uitgebracht voor Nintendo Game Boy en Game Boy Color, en de overweldigende aanval heeft ongetwijfeld bijgedragen aan zijn populariteit. Maar met de recente hernieuwde belangstelling voor Pokemon kaarten, heeft de vraag naar de eerste versie van de vuurspuwende draak zijn hoogtepunt bereikt. De prijs van deze kaart in PSA 10-status is overdreven geworden. Een paar jaar geleden vond je deze kaart vaak onder PSA 10-houders voor minder dan € 30.000. In 2020 begonnen ze echter te verkopen in het bereik van zes cijfers en sindsdien is er geen vertraging opgetreden.Dit voorbeeld brak bijna de € 400.000 in maart 2021.

0. Duurste Pokemon Ter Wereld Pikachu Illustrator Card PSA Grade 10

Prijs in 2022: €5.300.000

Duurtste Pokemon Kaart Ter Wereld

De Pikachu Illustrator Card is de duurste Pokemon kaart die er bestaat, en is de ware heilige graal van het verzamelen van Pokémon-kaarten er is maar één PSA 10 bekend en deze werd in juli 2021 door YouTuber Logan Paul voor maar liefst € 5.300.000 gekocht.

Hij kocht de Illustrator in ruil voor een PSA 9-versie van dezelfde kaart, die naar verluidt
€ 1.300.000 waard was, plus nog eens € 4 miljoen. Terwijl hij het in 2021 kocht, werd de privéverkoop pas aangekondigd toen hij het om zijn nek droeg tijdens het WWE-worstelevenement WrestleMania in 2022, waar hij toen een Guinness World Record kreeg voor de duurste Pokemon ruilkaart die werd verkocht aan een particulier uitverkoop.

Conclusie | Duurste Pokémon Kaart

Het is duidelijk dat de wereld van pokemon kaart verzamelingen net zo populair is als sportkaarthobby’s. Enthousiaste verzamelaars zijn uiteraard bereid veel geld uit te geven om een ​​van de kostbare bezittingen op deze lijst te kopen. Videogames, tv-shows en kaarten zelf maken Pokémon tot een wereldwijd fenomeen met een enorme schare fans. Veel van de kinderen die met deze kaarten zijn opgegroeid, zijn nu koopkrachtige volwassenen en kunnen er in piekperiodes grote bedragen voor betalen. Het lijkt erop dat deze trend niet snel zal vertragen, omdat deze kaarten een van de meest populaire hobbys zijn geworden.