Beste Biotech Aandelen 2022

Beste Biotech Aandelen

In dit artikel laten wij aan u de interessante biotech aandelen in 2022 zien. Deze beste biotech aandelen zijn vooral aantrekkelijk voor het jaar 2022.

Investeren in 2022 kan u een extra bron van inkomsten opleveren, misschien uw pensioen financieren en soms zelfs uit een financieel probleem halen. Juist nu is het juiste moment vanwege COVID-19 zijn veel mensen gaan beseffen welke problemen een 9 tot 5 baan met zich meebrengt. Investeren in uw vermogen kan groeien om u te helpen bepaalde financiële doelen te bereiken en u te helpen eerder met pensioen te gaan. Het is een verstandige beslissing om dat geld voor je te laten werken.

Aandelen zijn een investering in een bedrijf en de winst van dat bedrijf. Beleggers kopen aandelen om hun investering terug te verdienen. Simpel gezegd, aandelen zijn een manier om rijkdom op te bouwen. Ze zijn een investering die betekent dat u een aandeel bezit in het bedrijf dat de aandelen heeft uitgegeven. Aandelen zijn de manier waarop gewone mensen beleggen in enkele van de meest succesvolle bedrijven ter wereld. Voor bedrijven zijn aandelen een manier om geld in te zamelen om groei, producten en andere initiatieven te financieren.

1. Moderna (MRNA) | Biotech aandelen 2022

Moderna is een Amerikaans biotechnologie-bedrijf gevestigd in Cambridge, Massachusetts dat zich richt op vaccintechnologieën gebaseerd op messenger RNA (RNA-vaccins). Het technologieplatform is gericht op het inbrengen van synthetisch mRNA in levende cellen. De cellen zullen vervolgens een zelfrespons ontstaan. Dit principe kan van meer afwijkende vaccins, waarbij antigeen via externe weg in het lichaam worden ontworpen.

Moderna-aandelen stegen boven een winstnemende zone na het doorbreken van een kop-met-handvat-basis op 30 juni. Beleggers worden aangemoedigd om winst te nemen wanneer een aandeel 20% -25% boven zijn intrede staat. Aandelen zijn nu ver buiten hun winstnemende zone en vormen momenteel geen nieuwe basis.

Aandelen hebben ook een perfecte Relative Strength Rating van 99 van de best mogelijke 99. De RS Rating is een 1-99 maatstaf voor de 12-maands prestatie van een aandeel. Dit plaatst Moderna-aandelen in de top 1% van alle aandelen op die statistiek. Daarom is Moderna een ondergewaardeerde aandelen. 

Biotech aandelen Moderna

Prijs van Moderna op 31-08-2022

2. Pfizer (PFE) | Beste biotech aandelen 2022

Pfizer Inc. is een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld, en is gevestigd in de stad New York in de Verenigde Staten. 

Gebaseerd op de CAN SLIM-regels voor beleggen, Pfizer-aandelen zijn op dit moment een koop. Aandelen hebben net hun nieuwe kooppunt overtroffen uit een kop-met-handvat-basis en zijn nog niet uit de koopzone gekomen.

Het bedrijf zal naar verwachting in het tweede kwartaal een bullish groei rapporteren. Het is belangrijk om in de gaten te houden hoe Pfizer-aandelen presteren terwijl het een coronavirusvaccin ontwikkelt met BioNTech. De resultaten lijken tot nu toe veelbelovend, maar het zal belangrijk zijn om te zien hoe het bedrijf zijn productie opvoert nu het autorisatie heeft in de VS en andere landen.

Biotech Aandelen Pfizer

Prijs van Pfizer op 31-08-2022

3. Intellia Therapeutics Inc. (NTLA) | Kansrijke biotechaandelen

Een andere naam die nu de krantenkoppen haalt in de biotechwereld is Intellia. Intellia ontwikkelt voornamelijk biofarmaceutische behandelingen met behulp van het revolutionaire CRISPR-gen bewerkingssysteem. In detail biedt het CRISPR-systeem de mogelijkheid om specifieke genen in cellen te identificeren en te bewerken. Binnen de wereld van biotech zou deze technologie dienen om genetische ziekten te behandelen en te screenen. Nu zou de NTLA-aandelen in beeld zijn dankzij Intellia’s enorme doorbraak op het gebied van genbewerking. Blijkbaar zijn de aandelen van het bedrijf de afgelopen maand al met meer dan 110% omhooggeschoten.

Intellia dook er meteen in en kondigde aan dat het zijn eerste systematische levering van een op CRISPR gebaseerde behandeling in het menselijk lichaam had voltooid. De voortgang van deze voortdurende samenwerking met collega-biotechbedrijf Regeneron Pharmaceuticals (NASDAQ: REGN) markeert een primeur in de sector. De doelziekte in deze ronde van onderzoeken is transthyretine (ATTR) amyloïdose, een zeldzame, progressieve ziekte in de lever die dodelijk kan zijn als deze niet wordt behandeld. Volgens Intellia heeft de NTLA-2001-behandeling “het potentieel om de complicaties veroorzaakt door ATTR-amyloïdose te stoppen en om te keren”. Om nog maar te zwijgen van het feit dat deze resultaten naar verluidt werden bereikt via de toediening van een enkele dosis. CEO John Leonard is ook van mening dat deze resultaten mogelijk aangeven dat Intellia’s modulaire platform een “breed scala aan andere genetische ziekten” in de loop van de tijd zou kunnen behandelen.

Hoewel deze eerste resultaten bemoedigend zijn, zal het bedrijf nog steeds strenge klinische testen moeten ondergaan. Leonard legde in een interview met CNBC uit dat Intellia hoopt dat zijn behandeling “zeer, zeer binnenkort” beschikbaar kan worden gesteld aan patiënten. De tijd zal leren of Intellia het meeste uit zijn baanbrekende technologie kan halen. 

Biotech Aandelen Intellia Therapeutics

Prijs van Intella Therapeutics Inc. op 31-08-2022

4. AbbVie Inc. (ABVV) | Beleggen in bio tech aandelen

Voor een bepaalde context richt het in Illinois gevestigde biotechbedrijf Abbvie zich op de ontdekking en ontwikkeling van innovatieve medicijnen. Dergelijke soorten hebben tot doel een breed scala aan therapeutische gebieden in het portfolio van AbbVie te beïnvloeden. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de gebieden immunologie, oncologie, virologie, neurowetenschappen en oogzorg. In zijn huidige portfolio verkoopt en distribueert AbbVie momenteel meer dan 32 medicijnen in de VS. Gezien de schaal en de verscheidenheid van AbbVie’s werk, zou ABBV-aandelen tegenwoordig een go-to kunnen zijn voor biotech-investeerders.

Ondanks zijn indrukwekkende portfolio lijkt het bedrijf nog niet op zijn lauweren te rusten. Vorige week onthulde AbbVie dat zijn behandeling voor colitis ulcerosa (UC), upadacitinib, voldeed aan alle primaire en secundaire eindpunten die waren vastgesteld in een een jaar durende fase 3-studie. Volgens Michael Severino, vicevoorzitter van AbbVie, tonen de resultaten het potentieel van het medicijn aan als behandelingsoptie voor patiënten met matige tot ernstige colitis ulcerosa. Nu, om te benadrukken, patiënten met UC ervaren vaak willekeurige maar ernstige ontstekingen in de dikke darm. Als dit onbehandeld blijft, zijn er gevallen waarin ook complicaties zoals kanker kunnen optreden. Als zodanig zou er nu een markt zijn voor upadacitinib.

Bovendien blijft AbbVie ook op financieel gebied aan momentum winnen. In het laatste fiscale kwartaal dat in april werd gepubliceerd, haalde het bedrijf een totale omzet van € 13,01 miljard binnen. Dit duidt op een aanzienlijke stijging van 50,95% op jaarbasis. Zou u ABBV-aandelen nu als een topaankoop beschouwen, aangezien AbbVie haar aanbod blijft uitbreiden?

Biotech Aandelen AbbVie

Prijs van AbbVie Inc. op 31-08-2022

5. Sage Therapeutics Inc. (SAGE) | Veelbelovende biotech aandelen

Sage Therapeutics creëert behandelingen voor aandoeningen van het centrale zenuwstelsel, waaronder schizofrenie en depressieve stoornissen. In het eerste kwartaal van 2021 rapporteerde het bedrijf positieve onderzoeksontwikkelingen met zijn SAGE-718, een medicijn dat mogelijk kan worden gebruikt bij de behandeling van de ziekte van Huntington.

Biotech Aandelen Sage Therapeutics

Prijs van Sage Therapeutics Inc. op 31-08-2022

6. Vertex Pharmaceuticals (VRTX) | Biotech aandelen kopen

Vertex Pharmaceuticals staat bekend om zijn werk bij de behandeling van cystische fibrose. De aandoening is een chronische, dodelijke longziekte. Dit is een enorme markt; volgens Grand View Research zal de Cystic Fibrosis-markt tegen het jaar 2025 groeien tot € 13,9 miljard.

Misschien is de beheersing van deze hoogwaardige markt de reden dat Vertex Pharmaceuticals een jaarlijkse winstgroei van 43,15% heeft gegenereerd. Wat voor de ene patiënt met cystische fibrose werkt, werkt vaak niet voor de andere. Als gevolg hiervan heeft Vertex Pharmaceuticals vier verschillende behandelingen op de markt gebracht voor deze patiëntenpopulatie. 

Met ongelooflijk succes op het gebied van cystische fibrose en verschillende lopende klinische onderzoeken over meerdere klinische indicaties, is VRTX een aandeel in de biotechsector dat u zou moeten overwegen voor uw portefeuille. Let wel op dat de laatste jaar voor Vertex er niet zo goed uitzag als de jaren daarvoor. 

Biotech Aandelen Vertex Pharmaceuticals

Prijs van Vertex Pharmaceuticals op 31-08-2022

7. Biogen (BIIB) | Aandeel biotech

De waarheid is dat monsterbiotech Biogen (BIIB) een lange strijd heeft gehad met de medicijnen tegen Alzheimer. De aandoening is ongelooflijk moeilijk te bestrijden en er zijn momenteel geen medicijnen die zijn ontworpen om het echt te behandelen.

BIIB hoopt daar verandering in te brengen, maar de weg was hobbelig.

Biogen stopte oorspronkelijk in 2019 met proeven met aducanumab nadat vroege gegevens suggereerden dat het medicijn niet “aan de primaire eindpunten zou voldoen”. BIIB maakte later dat jaar een ommezwaai in de behandeling en zei dat het deze na meer proeven aan de FDA zou voorleggen. De hobbels zijn tot op de dag van vandaag blijven bestaan.

In november stemde een FDA-adviespanel dat ze de effectiviteit van aducanumab niet konden beoordelen op basis van de ene ingediende proef. Erger nog was dat verschillende artsen in het FDA-panel hun bezorgdheid hebben geuit over de goedkeuring van de mogelijke behandeling van de ziekte van Alzheimer via een artikel in de Journal of the American Medical Association (JAMA).

Het probleem voor Biogen is dat het goedkeuring van aducanumab nodig heeft om op de lange termijn groei te vinden.

Biogen maakt geld aan via zijn blockbuster multiple sclerose (MS)-medicijn, Tecfidera. De omzet hier bedroeg vorig jaar meer dan € 2,6 miljard. Het probleem is dat nieuwe generieke medicijnen de inkomsten van Tecfidera enorm beginnen weg te vreten. Ondertussen hebben nieuwe MS-behandelingen onder Biogen’s eigen paraplu, zoals Vumerity, niet aan de verwachtingen voldaan. Al met al zijn de totale inkomsten voor BIIB in 2020 met ongeveer 6% gedaald ten opzichte van de cijfers van 2019. BIIB leidde dit jaar al naar lagere inkomsten.

Nu loopt Biogen niet het risico failliet te gaan. Maar zonder goedkeuring van het middel tegen de ziekte van Alzheimer zouden de groeivooruitzichten in de nabije toekomst beperkt kunnen zijn. Daarom is het groene licht zo cruciaal voor de biotech-aandelen op 7 juni, wanneer de FDA-beslissing over aducanumab moet komen.

Biotech Aandelen Biogen

Prijs van Biogen op 31-08-2022

8. Johnson & Johnson (JNJ) | Biotech aandelen europa

Johnson & Johnson is een wereldwijd Amerikaans bedrijf dat actief is in de farmaceutische industrie, medische en consumentenproducten. Het Johnson & Johnson Covid-vaccin is misschien laat op het feest aangekomen (ten opzichte van dat van Pfizer en Moderna), maar het lijkt snel in te halen. De uitrol van het Covid-vaccin van het bedrijf liep in april een probleem op na een fabrieksfout, maar is sindsdien hervat. Met meer dan 5 miljard mensen over de hele wereld die nog moeten worden gevaccineerd, zou de omzet van het bedrijf hiervan kunnen profiteren als we naar de tweede helft van het jaar gaan. Het aandeel is sinds maart bijna 14% gestegen, wat het veel opwaarts potentieel geeft.

Biotech Aandelen Johnson & Johnson

Prijs van Johnson & Johnson op 31-08-2022

Conclusie | Beste Biotech Aandelen

In dit artikel hebben wij de beste biotech aandelen 2022 behandeld. Investeren in biotechnologie kan lastig zijn. Veel bedrijven die veelbelovende kandidaten of apparaten voor behandelingen en vaccins lijken te hebben, zullen falen in klinische proeven, wat investeerders miljoenen kost.

Wanneer deze bedrijven echter slagen, kunnen de potentiële beloningen bizar zijn. Bovendien geeft het een gevoel van voldoening te weten dat uw geld heeft geholpen om een product op de markt te brengen dat de kwaliteit van leven verbetert of het leven verlengt van patiënten in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. De bovenstaande bedrijven zijn een geweldige plek om te beginnen bij het zoeken naar solide investeringsmogelijkheden in de biotechsector, maar vergis je niet, er is geen garantie dat deze bedrijven op de lange termijn winnaars zullen zijn. Bovendien zijn het niet de enige aandelen die op de lange termijn enorme winnaars kunnen zijn.

Als zodanig is het het beste om uw eigen onderzoek te doen of met een professionele financieel adviseur te praten voordat u investeringsbeslissingen neemt.

Belegt u in biotech aandelen? Wat zijn de top biotech-aandelen in uw portefeuille? Zie onze andere relvante artikel over de beste duurzame aandelen.

Redactioneel Disclaimer: Alle beleggers wordt geadviseerd om hun eigen onafhankelijke onderzoek naar beleggingsstrategieën te doen voordat ze een beleggingsbeslissing nemen. Bovendien worden beleggers erop gewezen dat de prestaties van beleggingsproducten uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige prijsstijgingen.