Eenvoudig Aandelen Kopen Online

Eenvoudig Aandelen Kopen Online

Jij wilt beginnen met beleggen en bent klaar om aandelen te kopen. Maar hoe kun je die aandelen kopen? Waar kan ik aandelen kopen? Wat is de juiste moment om aandelen te kopen? Wat zijn de werkelijke kosten van het kopen van aandelen? 

Aandelen kopen is niet zo ingewikkeld als het lijkt, maar je zal wat onderzoek moeten doen voordat je een eerste investering doet. Lees de antwoorden op deze vragen in dit artikel voor onze tips voor het kopen van aandelen. 

Inhoud Aandelen Kopen:

Hoe Kan Ik Aandelen Kopen?

Voorheen kon je als particulier alleen aandelen kopen via de bank. Jij betaalt dan de transactiekosten. Tegenwoordig kunt je jouw aandelen ook online kopen via financiële instellingen (online brokers). Maakt jij deel uit van een financiële instelling? Dan koop en verkoop je aandelen op de beurs. 

Waar Kan Ik Aandelen Kopen?

Je kan online aandelen kopen via een broker (financiële instelling), daarvoor heb je eerst een brokerage account nodig, die je in ongeveer 15 minuten kunt maken. Nadat je geld aan de rekening hebt toegevoegd, kan je de geven stappen volgen om individuele bedrijven te zoeken en te beleggen. In het begin lijkt het misschien verwarrend, maar het kopen van aandelen is eigenlijk vrij eenvoudig. Hier zijn vijf stappen om je te helpen je eerste aandeel te kopen:

Stap 1: Selecteer een online stock broker (aandelen kopen online)
De gemakkelijkste manier om aandelen te kopen is via een online broker. Nadat u een rekening heeft geopend en deze heeft gefinancierd, kunt u binnen enkele minuten aandelen kopen van de website van de Broker. Andere opties zijn het gebruik van een full-service Broker of het rechtstreeks kopen van bedrijfsaandelen.

Het openen van een online Broker account is net zo eenvoudig als het openen van een bankrekening: u vult een rekeningaanvraag in, levert een identiteitsbewijs en kiest vervolgens of je de rekening wilt storten per cheque of elektronische overschrijving. 

De bekendste online broker in Nederland en onze aanrader om te beginnen met aandelen beleggen is DEGIRO.

Stap 2: Beslist welke aandelen u gaat kopen
Bepaal hoe je op de aandelenmarkt wilt beleggen. Er zijn verschillende manieren om in aandelen te beleggen. Selecteer de optie die het beste bij jouw past. 

A: “Ik wil zelf aandelen beleggen en aandeelfondsen kiezen.” Lees dan dit artikel verder: “beste aandelen” in dit artikel staat welke aandelen op dit moment het beste zijn om te kopen. 

B: “Ik wil dat een expert het proces voor mij beheert.” Jij bent dan misschien een ideale kandidaat voor een adviseur, een dienst die tegen wat hogere kosten beleggingsbeheer biedt. Bijna alle grote beursgenootschappen en veel onafhankelijke consultants bieden deze diensten om voor je te beleggen volgens jouw specifieke doelen.

Stap 3: Bepaal hoeveel aandelen je wilt kopen
Nieuwe investeerders hebben vaak twee vragen in deze stap van het proces:

  1. Hoeveel geld heb ik nodig om te beginnen met beleggen in aandelen?
  2. Hoeveel geld moet ik in aandelen beleggen?

U zou absoluut geen druk  moeten voelen om een bepaald aantal aandelen te kopen of uw hele portefeuille met één aandeel tegelijk te vullen. Overweeg klein te beginnen, heel klein door slechts één aandeel te kopen om te begrijpen hoe het voelt om een aandeel te bezitten en of u vastbesloten bent om moeilijke tijden door te komen met minimaal slaapverlies.

Naarmate u de swagger van de aandeelhouders onder de knie krijgt, kunt u uw positie in de loop van de tijd uitbreiden. Nieuwe aandelenbeleggers willen misschien ook gedeeltelijke aandelen overwegen, wat een relatief nieuw product is dat wordt aangeboden door online brokers waarmee u gedeeltelijke aandelen kunt kopen in plaats van de volledige voorraad.

Stap 4: Voer transacties uit op jouw account
Zodra u een Broker account heeft geopend en deze heeft gefinancierd, en vervolgens de aandelen hebt bepaald die u wilt kopen, kunt u beginnen met zelf aandelen kopen in uw account. Voordat u een bestelling plaatst om aandelen te kopen, moet u enkele details over het proces begrijpen. Aandelen kopen is niet zo eenvoudig als op de koopknop in de app drukken. Over het algemeen moet u een ordertype kiezen, dat instructies geeft over hoe u aandelen kunt kopen.

De twee meest voorkomende ordertypes zijn beschikbaar:

Marktorde: Dit type order geeft de makelaar de opdracht om de aandelen onmiddellijk tegen de laagst beschikbare prijs te kopen. De huidige aandelenkoers die u ziet wanneer u een marktorder invoert, is niet noodzakelijk de prijs op het moment dat de marktorder werd uitgevoerd – de prijs verandert in milliseconden, u hoeft de makelaar alleen maar te vertellen om de laagst beschikbare prijs te krijgen.

Limietorde: U geeft uw prijs een naam en de aankoop wordt alleen uitgevoerd als het aandeel binnen een geselecteerde periode tot die prijs of lager daalt. Als het aandeel nooit de opgegeven prijs bereikt voordat de limietorder afloopt, wordt uw transactie geannuleerd.

Als u een klein saldo op uw account heeft, maar de aandelenkoersen van aandelen die u wilt kopen erg hoog zijn, overweeg dan fractionele aandelen. Neem het voorbeeld van Apple, in 2021 kost Apple bijna € 150 per aandeel. Met fractionele aandelen kunt u slechts een paar dollar in de aandelen beleggen. 

Stap 5: Beheer je aandelen portefeuille
Hoewel prijspieken over dagelijkse schommelingen niet veel zal doen voor de gezondheid van uw portefeuille of die van uzelf zullen er natuurlijk momenten zijn waarop u uw aandelen of andere beleggingen moet controleren.

Als u de bovenstaande stappen volgt om in de loop van de tijd beleggingsfondsen en individuele aandelen te kopen, wilt u uw portefeuille een paar keer per jaar opnieuw bekijken om er zeker van te zijn dat deze nog steeds in overeenstemming is met uw beleggingsdoelen.

Een paar dingen om te overwegen: als u bijna met pensioen gaat, wilt u misschien een deel van uw aandelenbeleggingen overzetten naar meer conservatieve vastrentende beleggingen. Als uw portefeuille te zwaar gewogen is in één sector of bedrijfstak, overweeg dan om aandelen of fondsen in een andere sector te kopen om meer diversificatie op te bouwen. Let ten slotte ook op geografische diversificatie. Vanguard raadt aan dat internationale aandelen maar liefst 40% van de aandelen in uw portefeuille uitmaken. U kunt internationale aandelenfondsen kopen om deze blootstelling te krijgen.

Hoe Kan Ik Aandelen Verkopen:

Eenvoudig Aandelen Kopen Online

Het ideale moment om uw aandelen te verkopen is wanneer u het geld nodig heeft. Langetermijn beleggers moeten een strategie hebben die is gericht op een financieel doel en een tijdlijn om dit te bereiken. Dat betekent dat het een plan moet bevatten om uw beleggingen te gaan gebruiken en het geld dat u hebt verzameld te gebruiken wanneer de tijd rijp is.

Dat betekent ook dat beslissen wanneer u een aandeel moet verkopen, weinig te maken heeft met wat het aandeel of de bredere markten op een bepaald moment doen. Tenzij u daghandel doet en snel winst wilt maken, wat veel risicovoller is dan langetermijnbeleggen hoeft u zich niet eens zorgen te maken over het volgen van de dagelijkse prijsbewegingen.

Als je twijfelt of je een verliezend aandeel moet behouden, denk dan nog eens goed na over waarom je het in de eerste plaats hebt gekocht en beslis of er iets fundamenteel is veranderd. Zo niet, dan is een dip in de prijs misschien een goed moment om meer te kopen.

Conclusie | Aandelen Kopen

We hopen dat uw eerste aandelenaankoop het begin markeert van een levenslange reis van succesvol beleggen. Maar als het moeilijk wordt, onthoud dan dat elke belegger zelf de beste beleggers moeilijke tijden doormaakt. De sleutel om op de lange termijn vooruit te komen, is om u perspectief te behouden en u te concentreren op de dingen die u kunt beheersen. Marktbewegingen horen daar niet bij. Maar er zijn een paar dingen die u zelf in de hand hebt.

Als u eenmaal bekend bent met het inkoopproces van aandelen, neem dan de tijd om u in andere gebieden van de beleggingswereld te verdiepen. Hoe zullen beleggingsfondsen een rol spelen in uw beleggingsverhaal? Heeft u naast een effectenrekening ook een pensioenrekening. Het openen van een Broker account en het kopen van aandelen is een geweldige eerste stap, maar het is eigenlijk nog maar het begin van uw investeringsreis.

Redactioneel Disclaimer: Alle beleggers wordt geadviseerd om hun eigen onafhankelijke onderzoek naar beleggingsstrategieën te doen voordat ze een beleggingsbeslissing nemen. Bovendien worden beleggers erop gewezen dat de prestaties van beleggingsproducten uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige prijsstijgingen.